Vienintelis turnyre likęs mūsų šalies atstovas Edas Butvilas kartu su italu Gianmarco Ferrari pusfinalyje pralaimėjo ukrainiečio Vladislavo Manafovo ir Ivano Liutarevičiaus duetui – 1:6, 4:6. Kitą dvejetų finalo porą sudarys indas Arjunas Kadhe ir vokietis Danielis Masuras, antrame pusfinalio mače 6:3, 6:2 susitvarkę su antrais pagal skirstymą monakiečiu Romainu Arneodo ir austru Samu Weissbornu.

Vilnius – itin sėkmingas miestas Cemui Ilkeliui (ATP-303). 2022 metų spalį į „Vilnius Open“ finalą iš kvalifikacijos patekęs turkas „Vitas Gerulaitis Cup“ turnyre žaidžia gavęs vardinį kvietimą, tačiau jo žygis čia – taip pat solidus.

Vienetų varžybų ketvirtfinalyje 27-erių tenisininkas 4:6, 7:6 (7:5), 7:5 palaužė belgą Jorį De Loore (ATP-209) ir pusfinalyje išbandys jėgas prieš Zdeneką Kolarą (ATP-214) iš Čekijos, kuris taip pat po trijų setų kovos 6:3, 4:6, 6:4 įveikė prancūzą Antoine Escoffier (ATP-202).

Kitą pusfinalio porą sudarys Liamas Broady (ATP-175) iš Didžiosios Britanijos ir buvusi 23-ioji pasaulio raketė Damiras Dzumhuras (ATP-226) iš Bosnijos ir Hercegovinos. Abiejų varžovai ketvirtfinalio mačų neužbaigė ir pasitraukė iš kovos dėl traumų. Tiesą, jeigu britas prieš prancūzą Evaną Furnessą (ATP-220) pirmavo 6:0, 1:0, tai bosnis prieš ketvirtą turnyro raketę austrą Dennisą Novaką (ATP-143) buvo besivejančio vaidmenyje – 2:6, 4:4.

Vienetų pusfinaliai ir dvejetų finalas bus žaidžiami šeštadienį, o sekmadienį 13 val. prasidės lemiamas vienetų susitikimas.

„Vitas Gerulaitis Cup“ turnyro nugalėtojams atiteks 100 ATP reitingo taškų, o visi jame dalyvaujantys tenisininkai pasidalins didžiausią prizinį fondą Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.

Bilietus į „SEB arenoje“ vykstantį turnyrą platina bilietai.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją