„Džiaugiuosi, kad galiausiai viskas išsisprendė, nors niekam nereikalingo streso paėjusią savaitę turėjome daug. Noriu labai padėkoti Užsienio reikalų ministerijai už tikrai operatyvią pagalbą sprendžiant šią gana netikėtą situaciją“, – sako R. Grušas.

Paklaustas ar varžybų organizatoriai jau pasirengę susitikimui, LTS prezidentas nedvejoja.

„Paskutiniu metu turėjome tikrai daug pačio įvairiausio kalibro renginių. Kiekvienos varžybos – Daviso taurė, ATP „Challenger“ ar ITF „World Tennis Tour“ serijų turnyrai – dovanoja naujas patirtis ir pamokas. Galiu pasakyti, kad tam tikrų smulkmenų dar likę, bet iš esmės esame pasiruošę. Komandos jau treniruojasi, Daviso taurės mačus lydinčių papildomų renginių datos ir vietos suderintos, žodžiu, trūksta tik pilnų tribūnų ir gražaus teniso penktadienį bei šeštadienį“.

LTS šalies rinktinei šiame sezone iškėlė tikslą patekti į pirmąją Daviso taurės varžybų grupę.

„Tikrai nepamiršome prieš metus Pakistane patirto skaudaus pralaimėjimo. Tikiuosi, kad prisiminimai apie jį mūsų komandai bus papildoma motyvacija. Žiūrovų palaikomi turime įveikti Pakistano tenisininkus ir iškovoti bilietus į pirmąją varžybų grupę“, – teigia R. Grušas.

Lietuvos rinktinės kapitonas Šarūnas Kulnys į komandą pakvietė Ričardą Berankį (ATP-193), Vilių Gaubą (ATP-760), Edą Butvilą (ATP-784), Tomą Vaišę ir Tadą Babelį. Pakistano rinktinės sudėtyje – žaidžiantis kapitonas Aisamas Qureshi (ATP-76 dvejetų reitingas), Aqeelas Khanas, Muhammadas Shoaibas, Asimas Bilalas ir Muhammadas Abidas.

Daviso taurės susitikimas tarp Lietuvos ir Pakistano rinktinių vyks vasario 3-4 d. „SEB arenoje“. Vasario 3 d., penktadienį, bus žaidžiami du vienetų susitikimai. Šeštadienis prasidės dvejetų akistata, po kurios seks dar du vienetų mačai.

Vasario 5 d. „SEB arenoje“ startuos ATP „Challenger 100“ serijos turnyras „Vitas Gerulaitis Cup“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją