Per trečiadienio ketvirtfinalį tarp serbo Novako Džokovičiaus ir ruso Andrejaus Rubliovo vienas iš žiūrovų ant savo marškinėlių demonstravo „Z“ raidę – Rusijos invazijos į Ukrainą simbolį.

Tai pastebėjo ir buvęs geriausias Ukrainos tenisininkas Aleksandras Dolgopolovas, socialiniame tinkle paraginęs Australijos pirmenybių organizatorius šiam asmeniui „visam gyvenimui uždrausti lankytis aikštyne“.

Po mačo, pasibaigusio lengva N. Džokovičiaus pergale 6:1, 6:2, 6:4, grupelė žiūrovų greta Rodo Laverio vardo arenos išskleidė Rusijos vėliavą su šalies prezidento Vladimiro Putino atvaizdu. Mojuota ir nepripažintos Donecko liaudies respublikos vėliava, skanduoti palaikymo Rusijai šūkiai.

Policija dėl šio incidento apklausė keturis asmenis.

„Areną paliekančioje minioje keturi žiūrovai demonstravo nederamas vėliavas ir simbolius, taip pat grasino apsaugos darbuotojams“, – rašoma organizatorių pranešime.


Kiek anksčiau pastarieji uždraudė į tribūnas neštis Rusijos ar Baltarusijos vėliavas. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai Rusijos vėliava pasirodė mače ukrainietės Katerinos Baindl ir rusės Kamilos Rachimovos.

Primename, kad nuo karo pradžios praėjusį vasarį žaidėjams iš agresorių šalių dalyvauti tarptautiniuose teniso turnyruose leidžiama tik kaip neutraliems atletams.

Beje, trečiadienį pasirodymą Melburne baigęs A. Rubliovas anksčiau taip pat skundėsi dėl priešingą pusę palaikančios stovyklos atstovų elgesio.

Šeštą vietą pasauliniame ATP reitinge užimantis rusas antrajame rate kreipėsi į bokštelio teisėją, prašydamas sudrausminti žiūrovus, rankose laikiusius Ukrainos vėliavą.

„Tikrai ne vėliava buvo problema, tą aš pabrėžiau ir teisėjui. Vėliavas žmonės gali kabinti, kur tik nori, aš puikiai suprantu situaciją. Tiesiog keli žiūrovai plūdo mane, kalbėjo negražius dalykus. Norėjau, kad jie liautųsi“, – vėliau komentavo A. Rubliovas.

N. Džokovičius pusfinalyje susitiks su amerikiečiu Tommy Paulu, kitą porą sudarys graikas Stefanos Tsitsipas ir Karenas Chačanovas iš Rusijos.

Moterų vienetų varžybose baltarusė Arina Sabalenka susigrums su lenke Magda Linette, dar viena Baltarusijos žaidėja Viktorija Azarenka egzaminuos Kazachstano atstovę Jeleną Rybakiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)