Tik 66-ą vietą ATP reitinge šiuo metu užimantis patyręs žaidėjas antrame rate publikai padovanojo dar vieną penkių setų teniso spektaklį – o kartu ir bemiegę naktį.

Turnyrą A. Murray pradėjo po 4 val. 49 min. trukusių grumtynių palaužęs aiškiu favoritu laikytą italą Matteo Berrettini (ATP-14).

Ketvirtadienį aikštėje britas ištaškė dar daugiau prakaito – akistata su devyneriais metais jaunesniu kortų šeimininku Thanasiu Kokkinakisu (ATP-159) truko net 5 val. 45 min. Tai buvo ilgiausias mačas per visą A. Murray karjerą.

Buvusi pirmoji planetos raketė ir penkiskart Australijos čempionato finalininkas, kurio karjerą kelerius metus buvo paralyžiavusios traumos, pralaimėjo pirmus du setus 4:6, 6:7 (4:7).

Trečiasis, kuris galėjo būti lemiamas, taip pat prasidėjo nepalankiai – Th. Kokkinakisas iš karto pelnė tašką paduodant varžovui.

Tuomet A. Murray pademonstravo kadaise jį išgarsinusį žaidimą už galinės linijos, apsigindamas nuo serijos mirtinų oponento atakų ir laimėdamas kol kas gražiausią tašką šiose pirmenybėse, po kurio australui beliko sviesti raketę į žemę iš nusivylimo.


Sėkmės pakylėtas A. Murray išgyveno įtemptame trečiame sete (7:6 (7:5)), užtikrinčiau laimėjo ketvirtą (6:3), o paskutiniajame atlaikė dar vieną nervų ir jėgų išbandymą (7:5).

Tai buvo paskutinis mačas dienos tvarkaraštyje, ir vietos laiku jis baigėsi jau po ketvirtos ryto.

Dvikovai artėjant link kulminacijos A. Murray pratrūko, kuomet per pertraukėlę negavo bokštelio teisėjos leidimo subėgioti į tualetą.

„Dabar suknista trečia ar ketvirta ryto, o mums net negalima nusičiurkšti? Tai – kažkoks pokštas, ir jūs tai pati žinote. Tai – nepagarba jums, nepagarba kamuoliukus paduodantiems vaikams, nepagarba žaidėjams“, – kalbėdamas su teisėja, piktinosi Didžiosios Britanijos tenisininkas.


Trečiame rate A. Murray susirems su ispanu Roberto Bautista Agutu (ATP-25).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją