Penktą vietą ATP reitinge šiuo metu užimantis 35-erių serbas pirmame rate per dvi valandas 6:3, 6:4, 6:0 pranoko šešeriais metais jaunesnį ispaną Roberto Carballesą Baeną (ATP-75).

Rekordinius devynis kartus Australijos čempionu tapęs veteranas Melburne iškovojo 35-ą pergalę iš eilės.

Pernai jis taip ir nepasirodė turnyre, kadangi atskridęs buvo sulaikytas pasienio pareigūnų, kelioms dienoms uždarytas laikinojo sulaikymo centre ir galiausiai deportuotas iš šalies dėl to, jog nebuvo pasiskiepijęs nuo COVID-19.

Tuomet 71 proc. apklausoje dalyvavusių australų pasisakė, jog vietos valdžia pasielgė teisingai, nepripažinusi čempionato organizatorių N. Džokovičiui žadėtos medicininės išimties.

Vis dėlto antradienį publika beveik pilnutėlėje Rodo Laverio arenoje pasitiko etatinį čempioną plodama atsistojusi ir vėliau negailėjo jam aplodismentų viso mačo metu.


Panašiai elgėsi ir pats buvęs ilgametis ATP reitingo lyderis.

„Neįtikėtina atmosfera, apie kokią galėjau tik pasvajoti. Ačiū visiems už tokį priėmimą, esu labai laimingas vėl būdamas korte, kuris man yra pats sėkmingiausias“, – po mačo atsiliepė Serbijos žvaigždė.

Antrame rate N. Džokovičius susitiks su prancūzo Enzo Couacaudo (ATP-191) ir boliviečio Hugo Dellieno (ATP-131) poros nugalėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)