Sprendimas priimtas organizatoriams įvertinus ir tokius faktorius kaip saulės intensyvumas, drėgmės lygis, vėjo greitis. Grįžti į aikštes planuojama po maždaug trijų valandų priverstinės pertraukos.

Tuo metu pirmadienį, kai startavo pagrindinis „Grand Slam“ serijos turnyras, labiausiai aptarinėjama tema tapo tribūnose pasirodžiusios Rusijos vėliavos.

Viena jų buvo pastebėta pirmojo rato susitikime tarp rusės Kamilos Rachimovos ir ukrainietės Katerinos Baindl, kurį laimėjo pastaroji.

Vėliavos suplevėsavo ir po Rusijos teniso pažibos Danilo Medvedevo pergalės prieš amerikietį Marcosą Gironą, taip pat pergalingame Andrejaus Rubliovo mače su austru Dominiku Thiemu.


Vėliau varžybų organizatoriai paskelbė uždraudžiantys atsinešti į aikštyną Rusijos ir Baltarusijos vėliavas, kaip to pareikalavo Ukrainos ambasadorius Žaliajame žemyne Vasilijus Mirošničenka.

„Mūsų pirminė nuostata buvo leisti sirgaliams jas turėti, tačiau tai negalėjo tapti dingstimi kelti netvarką. Vis dėlto incidento neišvengėme, dėl to griežtiname taisykles“, – pranešė Australijos teniso federacija.

Primename, kad tenisininkams iš Ukrainą užpuolusių valstybių leidžiama dalyvauti daugumoje tarptautinių turnyrų kaip neutraliems atletams.

„Ką aš galiu pasakyti? Jokių vėliavų? Gerai, jokių vėliavų. Jei visi nuo to pasijus geriau, tuomet tebūnie“, – pakomentavo pirmoji Baltarusijos teniso raketė Arina Sabalenka.

Tuo tarpu antroji tarp ukrainiečių Marta Kostiuk pareiškė dėl karo nesiruošianti spausti rankų kolegėms iš agresorių šalių.

„Nesikalbu su nė viena iš jų, net nesisveikinu. Nuo karo pradžios prabėgo metai, bet niekas juk nepasikeitė“, – paaiškino 20-metė kijevietė, kuri pernai „US Open“ turnyre jau ignoravo baltarusės Viktorijos Azarenkos ištiestą ranką.

M. Kostiuk galbūt padarytų išimtį Darijai Kasatkinai, kadangi pastaroji pernai viešai sukritikavo savo tėvynės vadovus dėl karo Ukrainoje, pavadinusi jį „košmarišku“ ir išreiškusi norą žaisti su tenisininkėmis, kurioms „nereikia jaudintis, kad jų namai bus subombarduoti“.

Be to, 25-erių pirmoji Rusijos raketė, pasauliniame WTA reitinge užimanti aštuntą vietą, prisipažino esanti homoseksuali ir draugaujanti su tautiete dailiojo čiuožimo atstove Natalija Zabiako.


Dabar D. Kasatkina teigia jau dvejus metus nesiryžtanti grįžti į Rusiją.

„Sunku, kuomet negali net pasimatyti su savo artimaisiais. Deja, toks gyvenimas. Turiu džiaugtis, kad tai – dar ne blogiausias scenarijus. Nesigailiu, kad garsiai prabilau apie temas, kurios laikomos tabu. Priešingai, man nuo pečių tarsi nukrito našta, pasijutau žymiai geriau“, – kalbėjo rusė.

Pasirodymą Australijos čempionate ji pradės antradienį akistata su tautiete Varvara Gračiova.


Turnyras jau baigėsi estei Kaia Kanepi (WTA-29), kuri pirmame rate 6:3, 6:7 (4:7), 1:6 nusileido kortų šeimininkei Kimberly Birrell (WTA-167).

Kita Estijos tenisininkė Anett Kontaveit (WTA-19) 6:2, 6:3 susitvarkė su austre Julia Grabher (WTA-85).

Diena anksčiau latvė Jelena Ostapenko (WTA-17) 6:4, 6:2 nurungė ukrainietę Dajaną Jastremską (WTA-101).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)