B. Beckerio įsitikinimu, kalėjime praleistas laikas jį pakeitė.

„Aš galvoju, kad savyje vėl atradau tą žmogų, kuriuo kadaise buvau, – išskirtiniame interviu vokiečių kanalui „Sat.1“ kalbėjo triskart Vimbldono čempionas. – Aš gavau labai brangią ir skaudžią pamoką. Tačiau tai mane pamokė kažko labai svarbaus ir gero.“

Buvęs tenisininkas laidoje pasakojo, kad kalėjime teko būti kartu su žmonėmis, kurie ne tik darė finansinius nusikaltimus, bet ir neteko laisvės dėl seksualinių nusikaltimų, vagysčių ir net žmogžudysčių. Jis pats labai baiminosi dėl savo gyvybės.

Vokietis buvo nuteistas 2,5 metų laisvės atėmimo už neteisėtą didelių pinigų sumų pervedimą ir turto slėpimą po bankroto paskelbimo. Tačiau iš kalėjimo jis buvo paleistas praėjus mažiau nei 8 mėnesiams. B. Beckeris pasinaudojo britų reglamentu, leidžiančiu gana anksti kalinius užsieniečius deportuoti į savo šalį.

Aš visas drebėjau. Garsiai šaukiau ir atėję kiti kaliniai pagrasino mano užpuolikui. Jis buvo tikrai pavojingas ir negalėjo suprasti, kodėl aš susijęs su juodaodžiais kaliniais.
Borisas Beckeris

„Paskutines valandas iki paleidimo apie 6 val. ryto sėdėjau ant lovos krašto ir žiūrėjau į duris. Jie atėjo apie 7.30 val. ir paklausė, ar aš pasiruošęs. Aš atsakiau: „Eime. Aš jau seniai viską susidėjęs“, – prisiminė jis.

Vokiečių teniso legenda interviu metu taip pat užsiminė, kad jo „kambariokas“ kalėjime mėgino jį nužudyti. Taip pat kalbėjo apie bandymą jį seksualiai išnaudoti. Priežastis – B. Beckeris susidraugavo su juodaodžiais kaliniais.

„Aš visas drebėjau, – pasakojo jis. – Garsiai šaukiau ir atėję kiti kaliniai pagrasino mano užpuolikui. Jis buvo tikrai pavojingas ir negalėjo suprasti, kodėl aš susijęs su juodaodžiais kaliniais.“

Kalėjime buvusi pirmoji planetos raketė teigė jautusi alkį. Vyras džiaugėsi, kad draugai gimtadieniui atsiuntė jam tris šokoladinius pyragaičius.

B. Beckeris taip pat atskleidė, kad geras jo bičiulis – „Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas – norėjo aplankyti jį kalėjime, tačiau kai buvęs tenisininkas užrašė vardą svečių sąraše, jam buvo pranešta, kad J. Kloppas negalės jo aplankyti, nes yra per garsus žmogus.

B. Beckeris teigė, kad kartu su savo gyvenimo partnere neketina užtrukti savo gimtojoje šalyje. Jų tikslas – Majamis arba Dubajus.

„Turėjau daug laiko apmąstymams. Noriu išlikti sąžiningas sau ir eiti toliau savo keliu. Tikiu, kad kalėjimas man buvo į gera“, – reziumavo teniso žvaigždė.

Vis dėlto Vokietijoje po dviejų valandų išskirtinio interviu, kuriame buvo ir svečio ašarų, B. Beckeris komentatorių internete nebuvo sutiktas su atjauta. Dauguma siūlė jam nustoti verkšlenti ir vyriškai priimti tokio savo gyvenimo pasekmes. Kiti gi pasigedo buvusio tenisininko atsiprašymo už neteisėtą finansinę veiklą.

Vokiečio žvaigždė patekėjo 1985 metais, kai jis, būdamas 17-metis, laimėjo Vimbldono trofėjų, nors buvo net nereitinguotas.

Per 15 profesionalių karjeros metų jis laimėjo šešis Didžiojo kirčio turnyrus, įskaitant tris Vimbldono titulus. Karjerą vokietis baigė 1999 metais.

B. Beckeris gyveno Didžiojoje Britanijoje nuo 2012 metų.

Nuolat į įvairius skandalus patekdavęs B. Beckeris anksčiau Vimbldone dirbo BBC teniso ekspertu ir tris sezonus treniravo serbų teniso žvaigždę Novaką Džokovičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją