Šį kartą turnyre V. Trumpickui, žaidusiam kartu su klaipėdiečiu Dainiumi Diržausku, kalnų nuversti nepavyko – antrame pagal pajėgumą divizione jie iškovojo 7 vietą. Visgi kaunietis dėl to nenusimena ir pasakoja, kad tenisas jį susigrąžino po ilgų pertraukų ir įtraukė be galo stipriai.

„Mano pažintis su tenisu prasidėjo dar vaikystėje, pirmą kartą raketę į rankas paėmiau būdamas dešimties. Visai greta mano namų Kaune buvo teniso kortas. Su draugais pažinojome ten dirbusį trenerį, padėjome jam prižiūrėti aikštyną, o už tai galėjome žaisti tenisą. Aišku, tai darydavome tik vasarą, tačiau tam tikrą supratimą ir įgūdžius per 6 taip praleistas vasaras įgijau“.

„Vėliau, kaip juokauju, padariau trumpą dvidešimties metų pertrauką. Profesionaliai žaidžiau krepšinį, prasidėjo medicinos studijos, tad tenisui tiesiog nebeliko laiko. Kol vieną dieną sulaukiau draugo, žinojusio, jog esu žaidęs tenisą, skambučio. Dvejetų susitikimui skubiai reikėjo ketvirto žaidėjo ir juo tapau aš. Nustebau, kad net ir po tokios pertraukos kortuose man šis bei tas gavosi. Ir tai labai užkabino. Taip iš esmės atsitiktinai atsidūręs teniso aikštyne likau jame iki šiol. Tiesa, ne taip seniai dėl senų traumų ir sveikatos problemų buvau priverstas padaryti dar vieną pertrauką, tačiau jos metu žinojau, kad tikrai grįšiu atgal“, – sako Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės daktaras.

Paklaustas kas jį gena į teniso kortus ir turnyrus, V. Trumpickas teigia, jog tai yra azartas ir stiprus noras varžytis bei nugalėti.

„Visų gyvenimą esu sporte ar greta jo. Ilgus metus žaidžiau krepšinį, tačiau su metais daryti tai buvo vis sunkiau. Visų pirma, fiziškai. Kūnas ėmė siųsti signalus. Pažaidus krepšinį, būdavo, skauda čia, skauda ten. Ir tenisas man tapo puikia alternatyva. Šiame sporte nėra kontakto, kuris tame pačiame krepšinyje yra labai dažna traumų priežastis. Nepaisant to, tenisas yra ne mažiau azartiška, emocionali, įtraukianti veikla, kuriai reikia ne tik tam atitinkamo fizinio, bet ir psichologinio pasirengimo“, – pasakoja V. Trumpickas ir prisipažįstą šiuo metu į teniso kortus žengiantis bent 4 kartus per savaitę, o savaitgaliais nepraleidžiantis progos išmėginti jėgas ir įvairiuose turnyruose.

„Esu azartiškas, noriu laimėti, todėl ir esu čia. Aišku, nugalėti pavyksta toli gražu ne visada, bet stengtis juk reikia“, – šypsosi kaunietis.

„OlyBet Tennis Cup '22“ turnyro dalyviai kovėsi trijuose pagal žaidėjų pajėgumą suskirstytuose divizionuose. Pajėgiausio Masters diviziono čempionais tapo Dominykas Stonkus ir Mantas Mikalopas. Top divizione triumfavo Skirmantas Kadžius ir Aleksej Nikiforov, o Top Challenge divizione niekas neprilygo Žoržui Šarafanovičiui ir Tadui Vilčinskui.

„Teniso namai“ yra didžiausia daugiau nei 12 metų veikianti tenisininkų interneto platforma ir teniso turnyrų organizatorius Lietuvoje. Projektas jungia beveik 5 tūkst. teniso entuziastų visoje šalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją