Beveik pusantros valandos trukusi akistata prasidėjo įspūdingu E. Butvilo žaidimu – iš pradžių tenisininkai apsikeitė laimėtais geimais, bet po to 18-metis lietuvis laimėjo net penkis geimus iš eilės ir iškovojo pirmą tašką.

Tačiau antrame sete sąlygas diktavo patyręs Egipto tenisininkas. Apsipratęs su lietuvio žaidimu jis perėmė iniciatyvą ir antrame sete laimėjęs penkis geimus iš eilės atsirevanšavo 6:1.

Trečiąjame sete M. Safwatas laimėjo pirmus keturis geimus ir tik pačioje seto pabaigoje leido ir E. Butvilui keliais taškais pradžiuginti į „SEB areną“ susirinkusius žiūrovus. Visgi rimtų progų Egipto rinktinės lyderis lietuviui nesuteikė ir lemiamą setą laimėjo 6:2.

Iš karto po E. Butvilo ir M. Safwato vyks Lietuvos rinktinės pirmosios raketės Ričardo Berankio (ATP-120) ir Amro Elsayedo (ATP-968) dvikova.

Sekmadienio vidurdienį prasidėsiančiame dvejetų susitikime žais R. Berankis bei E. Butvilas ir M. Safwatas bei Karimas-Mohamedas Maamounas (ATP-972). Iš karto po jo vyks rinktinių lyderių akistata, o dvikovos lemtį, jei reikės, spręs antrųjų rinktinių rakečių akistata.

Lietuvos rinktinėje be R. Berankio ir E. Butvilo dar yra Vilius Gaubas (ATP-709), Ainius Sabaliauskas (ATP-1783) ir Tadas Babelis (ATP-1240). Egipto komandos vairininkas Amras Ghoneimas į Vilnių kartu su M. Safwatu ir A. Elsayedu bei Karimu-Mohamedu Maamounu pasikvietė Machaelį Bassemu Sobhy (ATP-1561) ir Farisą Zakaryią (ATP-1604).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją