„Žinoma, ateityje dar daug žaisiu, tačiau ne Didžiojo kirčio ar „Tour“ serijos turnyruose. Šis sprendimas nėra lengvas, nes pasiilgsiu visko“, – rašo R. Federeris.

Tenisininkas įvardino ir priežastį – trejų paskutinių metų traumų istorija: „Sunkiai dirbau, kad galėčiau vėl būti konkurencingas kortuose. Tačiau žinau savo kūno galimybes ir ribas. Mano kūno žinutė man buvo labai aiški.“


20 Didžiojo kirčio turnyrų čempionas dėkojo savo žmonai Mirkai ir fantastiškai komandai. Nepamiršo ir savo sirgalių: „Jūs net neįsivaizduojate, kiek stiprybės ir tikėjimo man suteikėte.“

„Praėjusieji 24-eri metai tenise buvo neįtikėtinas nuotykis. Kartais susidaro įspūdis, kad tai buvo vos 24 valandos, tačiau tokios gilios ir magiškos, kad rodo nugyvenau per jas visą savo gyvenimą“, – pridūrė jis.

Tik ispanas Rafaelis Nadalis ir serbas Novakas Džokovičius yra laimėję daugiau Didžiojo kirčio turnyrų už šveicarą – atitinkamai 22 ir 21.

Paskutinį kartą R. Federeris Didžiojo kirčio turnyre triumfavo 2018 metais – „Australian Open“ laimėjo būdamas 36-erių metų. Jis tapo antruoju vyriausiu žaidėju, triumfavusiu tokio lygio turnyre modernioje teniso eroje.

Pirmą kartą į ATP teniso reitingo pirmąją poziciją R. Federeris pakilo 2004 metais. Per savo karjerą pirmosios planetos teniso reitingo soste jis karaliavo 310 savaičių. Tai rekordas, kurį 2021 metų vasarį pagerino N. Džokovičius.

R. Federerio trofėjų lentynoje taip pat yra 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių dvejetų turnyro auksas (kartu su Stanu Wawrinka) ir vienetų varžybų sidabro medalis 2012 metų Londono olimpiadoje.

Kitą savaitę vyksiantį paskutinį R. Federeriui „Laver Cup“ turnyrą Lietuvoje galės stebėti naujos kartos televizijos „Go3“ žiūrovai, turintys turinio paslaugą „discovery+“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją