Antradienį į jau įprastą treniruočių rutiną įsispraudė ir komandų atstovų susitikimai su žurnalistais, kuriuose rinktinių nariai dalinosi savo nuomonėmis apie jų laukiančius iššūkius ir pasirengimą varžyboms.

Lietuvos komandai vadovaujantis Šarūnas Kulnys pasidžiaugė puikiomis pasirengimo sąlygomis ir gera atmosfera Lietuvos rinktinės viduje.

„Be to, nemažiau svarbu ir tai, kad komandoje esantys žaidėjai neturi sveikatos problemų. Sakyčiau, kad vienintelis mūsų praradimas yra Lauryno Grigelio trauma. Tikiu, jog šiame susitikime jis mus būtų naudingas“.

Kalbėdamas apie Egipto rinktinę Š. Kulnys pabrėžė, kad ji yra labiau pavojinga nei galima pamanyti pamačius egiptiečių ATP reitingus.

„Pirmoji jų raketė Mohamedas Safwatas, dabar atsidūręs pirmo ATP tūkstantuko antroje pusėje, dar šių metų pradžioje buvo 244-as pasaulyje, o prieš porą metų užėmė 130-ą ATP reitingo vietą.

Panaši situacija yra ir su antruoju Egipto rinktinės žaidėju. Žinome, kad žaisime prieš labai rimtą varžovą ir ruošiamės rimtam mūšiui“, – pasakojo Š. Kulnys.

Šarūnas Kulnys

Komandos kapitonui antrino ir jaunasis Edas Butvilas. „Šių metų pradžioje treniravausi su M. Safwatu. Jis žaidžia aktyvų, agresyvų tenisą, stengiasi užbaigti kuo daugiau taškų prie tinklo. Mūsų laukia tikrai patyręs ir geras žaidėjas“.

Edas Butvilas

Lietuvos rinktinės lyderis Ričardas Berankis visų pirma pasidžiaugė pasirengimo šiam Daviso taurės mačui sąlygomis. „Atsinaujinusi „SEB arena“ yra unikalus 28-ių kortų teniso centras, daugiau tokių pasaulyje aš nežinau. Noriu padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo. Arena yra puiki, čia tikrai galėtų vykti net ir ATP turnyrai“.

R. Berankis mano, kad hard tipo danga turėtų būti Lietuvos komandos privalumu dvikovoje su egiptiečiais. „Mačiau, kad paskutinius turnyrus mūsų varžovai žaidė ant grunto. Pereiti nuo vienos dangos ant kitos, patikėkite manimi, tikrai nėra lengva“.

„Jei kalbame apie mane, šiuo metu daug treniruojuosi ir nekantriai laukiu Daviso taurės mačo. Po jo vyksiu į ATP turnyrų Izraelyje, Kazachstane, Italijoje kvalifikacijas, o taip pat žaisiu Vilniuje vyksiančiame ATP Challenger serijos turnyre“, – kalbėjo R. Berankis.

Ričardas Berankis

Daviso taurės susitikimus organizuojanti Lietuvos teniso sąjunga praneša, kad į Lietuvos ir Egipto teniso rinktinių dvikovą liko kiek daugiau nei 200 bilietų. Jie brangs nuo rugsėjo 14 dienos.

Ukrainos-Vengrijos mačo burtai, lemsiantys susitikimų eiliškumą, bus traukiami trečiadienį, rugsėjo 14 dieną. Lietuvos-Egipto susitikimo eiga paaiškės rugsėjo 16 dienos popietę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją