C. Alcarazas šiek tiek droviai kėlė į Niujorko dangų sidabrinę taurę. Išskirtinis talentas „US Open“ finale 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6:3 nugalėjo norvegą Casperą Ruudą ir labai emocionaliai šventė savo triumfą kortuose.

„Nuo pat tos akimirkos, kai pradėjau žaisti tenisą, svajojau laimėti Didžiojo kirčio turnyrą ir tapti pirmąja pasaulio teniso rakete. Man net sunku apie tai kalbėti“, – sakė C. Alcarazas.

Iki šiol australas Lleytonas Hewittas, būdamas 20 metų ir 9 mėnesių, buvo jauniausias tenisininkas nuo 1973 metų, pakilęs į pirmąją ATP reitingo vietą.

C. Alcarazas po Pete'o Sampraso (1990 metais) antrasis jaunuolis (-niolikmetis), kuris nuo profesionalaus teniso įkūrimo 1968 metais sugebėjo laimėti „US Open“ turnyrą. Taip pat C. Alcarazas yra jauniausias Didžiojo kirčio turnyro nugalėtojas nuo Rafaelio Nadalio triumfo 2005 metais Paryžiuje.

R. Nadalis buvo vienas iš pirmųjų, pasveikinusių C. Alcarazą: „Tai yra tavo nuostabaus sezono viršūnė. Esu tikras, kad tokių dar tavo karjeroje bus daug“.

Prieš tai „French Open“ finale žaidęs C. Ruudas pakilo į antrąją pasaulio reitingo vietą, tačiau vėl praleido galimybę tapto pirmuoju norvegu, laimėjusiu Didžiojo kirčio titulą ir užkopusiu į reitingo viršūnę.

„Žinoma, kad esu nusivylęs, bet mėginsiu ir toliau laimėti Didžiojo kirčio turnyrą“, – sakė jis. Iki šiol trys skandinavai – visi švedai – yra pasiekę ATP teniso reitingo pirmąją vietą – Bjornas Borgas, Stefanas Edbergas ir Matsas Wilanderis.

„US Open“ moterų finale triumfavo lenkė Iga Swiatek – 6:2, 7:6 (7:5) įveikė Ons Jabeur iš Tuniso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją