35-erių žaidėjas, ATP rikiuotėje užimantis šeštą vietą, negali atvykti į JAV, nes vis dar nėra pasiskiepijęs nuo COVID-19.

Prieš vakcinas nusiteikęs tenisininkas iki paskutinės minutės laukė atsakingų JAV tarnybų ir „US Open“ organizatorių išimčių, bet ketvirtadienį galiausiai socialiniame tinkle paskelbė praleisiantis paskutinį sezono „Grand Slam“ serijos turnyrą.


Dėl tos pačios priežasties jis skandalingai nedalyvavo ir atvirajame Australijos čempionate. Praėjusį sausį N. Džokovičius mėgino patekti į Melburną, tačiau atskridus buvo sulaikytas oro uoste ir po kelias dienas trukusio bylinėjimosi deportuotas atgal į Serbiją.

„US Open“ buvęs ilgametis ATP reitingo lyderis yra laimėjęs 2011, 2015 ir 2018 metais. Pernai finale jis nusileido rusui Danilui Medvedevui.

Iš viso per karjerą N. Džokovičius „Grand Slam“ turnyruose triumfavo 21 kartą. Visų laikų rekordininkas iš Ispanijos Rafaelis Nadalis, stosiantis į kovą ir Niujorke, jį lenkia viena pergale.

„US Open“ burtai bus ištraukti penktadienį. Primename, kad į pagrindinį turnyrą šiemet nepateko geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, suklupęs jau pirmame atrankos rate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją