To priežastis – 33-ejų metų baltarusei nebuvo išduota Kanados viza.

Dviejų „Grand Slam“ turnyrų laimėtoja socialiniame tinkle šią žinią paskelbė pati.

„Norėjau pranešti, kad, deja, bet turiu pasitraukti iš turnyro Toronte dėl to, kad mano vizos prašymas buvo atmestas. Tai labai nuvilia. Labai liūdna praleisti vieną mėgstamiausių turnyrų. Man visada patikdavo žaisti Kanadoje, kur yra puikūs fanai ir daug mano draugų“, – brūkštelėjo ji.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė per savo karjerą Toronte yra surengusi ne vieną sėkmingą žygį: ji net tris kartus nukeliavo iki pusfinalio.

Vikai, kaip ir kitiems Rusijos bei Baltarusijos tenisininkams, dėl jų šalių vykdomos karinės invazijos Ukrainoje nebuvo leisti dalyvauti ir šių metų Vimbldono varžybose.

Kituose turnyruose rusams ir baltarusiams varžytis nedraudžiama, bet tik su sąlyga, kad jie atstovaus ne savo gimtosioms šalims, o žais kaip neutralūs sportininkai.

Ta pati V. Azarenka ką tik lakstė Vašingtono kortuose, JAV, o artimiausiuose jos planuose – Sinsinatis, taip pat JAV, kur vyks kitas „Masters“ turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją