Viename interviu „Youtube“ kanale pirmadienį D. Kasatkina atskleidė, kad ji šiuo metu turi širdies draugę.

Negana to, tos dienos vakare ji paviešino „Instagram“ nuotrauką su savo drauge.

„Taip yra labai sunku ir nieko gero neduoda taip ilgai slėpti ir tylėti, – aiškino tenisininkė. – Vis dėlto kiekvienas pats turi nuspręsti, ar ir kiek jis nori visiems apie tai papasakoti. Svarbiausia, kad pats su ta tiesa gerai jautiesi.“

Tuo pačiu D. Kasatkina kritikavo Rusijoje vyraujančią homofobiją ir apgailestavo, kad ši tema jos gimtinėje yra uždrausta. Mat homoseksualams gyvenimas Rusijoje yra itin sudėtingas – tokie asmenys patiria tiek psichologinę, tiek fizinę prievartą.

„Gyventi spintoje yra neįmanoma. Tai ir per sunku, ir neturi jokios prasmės. Gyventi taikoje su savimi yra vienintelis prasmingas dalykas, visa kita – tegul eina velniop“, – sakė D. Kasatkina.

Iki 1993 metų homoseksualumas Rusijoje buvo laikomas nusikaltimu, o iki 1999 metų psichine liga.

Tenisininkės draugė – Estijoje gimusi ir šiuo metu Kanadai atstovaujanti 27-erių metų dailiojo čiuožimo atstovė Natalia Zabiiako. 2018 metų Pjongčango olimpinėse žaidynėse ji atstovaudama dar Rusijos rinktinei laimėjo sidabrą komandinėse varžybose.

D. Kasatkina šiuo metu WTA pasaulio reitinge užima 12-ą vietą ir yra geriausia Rusijos teniso žaidėja.

D. Kasatkina gyvena ir treniruojasi Ispanijoje, kur interviu ir buvo nufilmuotas. Ten pat ji kviečia baigti kovas Ukrainoje.

„Noriu, kad karas baigtųsi“, – paklausta, ko labiausiai norėtų gyvenime, atsakė ji, o tai, kas vyksta Ukrainoje, pavadino „visišku košmaru“.

Rusijoje karinės invazijos neleidžiama vadinti karu, ji įvardijama kaip „specialioji karinė operacija“. Už Rusijos karinės politikos kritiką šioje šalyje gresia ilgų metų laisvės atėmimo bausmės.

D. Kasatkina pokalbio metu pravirko, kai buvo paklausta, ar nebijo, jog po šio interviu, negalės grįžti į gimtinę.

Profesionaliai tenisą ji žaidžia nuo 2014 metų ir laimėjo keturis WTA turnyrus, šiais metais žaidė „French Open“ pusfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)