Jau 135-ąjį kartą surengto prestižinio Vimbldono teniso turnyro Londone finale serbas N. Džokovičius (ATP-3) nugalėjo australą N. Kyrgiosą (ATP-40) po 3 val. 4 min. trukusios keturių setų kovos 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Galingai startavęs N. Kyrgiosas laimėjo pirmąjį setą, tačiau antrajame prarado iniciatyvą, o netrukus – ir savitvardą. 27-erių sportininką erzino jam trukdę sirgaliai, vieną iš jų australas reikalavo išvaryti iš arenos, teigdamas, kad žiūrovė yra per daug išgėrusi.

Mačo metu išvarytas iš arenos Londone buvo ir prieš Kiniją su plakatu protestavęs Taivano aktyvistas.

N. Kyrgiosas trečiajame sete pyko ir ant savo trenerio bei šeimos, iš kurių palaikymo jis pasigedo.

Pykčio neslėpęs N. Kyrgiosas trečiojo seto pabaigoje nesugebėjo atsitiesti po itin sėkmingos varžovo atkarpos, o rimtesnį iššūkį N. Džokovičiui vėl metė tik ketvirtajame sete, kai šiek tiek nusiramino.

Vis dėlto ketvirtajam setui artėjant į pabaigą N. Kyrgiosas vėl reiškė nepasitenkinimą savo komandos nariais, o pratęsimą išplėšęs N. Džokovičius demonstravo šaltus nervus ir iškovojo pelnytą pergalę.

Pirmą kartą karjeroje prieš N. Džokovičių pralaimėjęs N. Kyrgiosas iki šiol „Didžiojo kirčio“ turnyruose niekada nebuvo patekęs net į pusfinalį. Taip žemai reitinguoto atleto Vimbldono finale nebuvo nuo 2003 metų.

N. Džokovičius tapo Vimbldono čempionu ketvirtą kartą iš eilės – nuo 2017 metų turnyre nenugalėtas serbas triumfavo 2017, 2018, 2019 ir 2021 metais. 2020 metais turnyras nevyko dėl pandemijos.

Iš viso 35-erių atletas jau yra laimėjęs septynis Vimbldono trofėjus ir pagal juos jis susilygino su Pete'u Samprasu. Visų laikų Vimbldono rekordininkas yra aštuoniskart čempionas Rogeris Federeris.

N. Džokovičiui tai yra 21-asis „Didžiojo kirčio“ titulas, pagal juos serbas aplenkė R. Federerį (20) ir dabar tik vienu atsilieka nuo visų laikų rekordininko Rafaelio Nadalio (22), kuris Vimbldono pusfinalyje nesudalyvavo dėl traumos.


Čempionui atiteko 2 mln. svarų (2,36 mln. eurų), o pralaimėtojas gavo 1,05 mln. svarų (1,24 mln. eurų). Bendrą Vimbldono prizų fondą sudarė 40,35 mln. svarų (46,78 mln. eurų).

Moterų Vimbldono turnyro čempione šeštadienį tapo Kazachstano atstovė Jelena Rybakina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją