Penktadienį pusfinalyje nustebinti 35-erių serbą mėgino vietos sirgalių numylėtinis Cameronas Norrie (12-a vieta ATP reitinge), pirmą kartą karjeroje nužygiavęs taip toli „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Iš Naujosios Zelandijos kilęs 26-erių žaidėjas, atstovaujantis Didžiajai Britanijai, geriau pradėjo mačą ir buvo pranašesnis pirmame sete 6:2.

Kepuraitę užsidėjęs N. Džokovičius šįsyk reagavo greičiau nei ketvirtfinalyje, kai leido italui Jannikui Sinneriui laimėti pirmus du setus.

Titulą Vimbldone ginantis serbas kitus tris setus laimėjo 6:3, 6:2, 6:4. Po pergalingo taško jis pasiuntė ironišką oro bučinį mačo metu paduoti keliskart trukdžiusiam žiūrovui.

Pusfinalis truko pustrečios valandos.

Iš karto po kovos duodamas interviu N. Džokovičius pažadėjo „fejerverkų“ sekmadienį laukiančiame finale – prieš jį stos teniso blogiukas iš Australijos Nickas Kyrgiosas (ATP-40).

Pastarasis gali pasigirti, jog tarpusavio susitikimuose iki šiol dar nėra pralaimėjęs teniso asui. Abu kartus žaidėjų keliai buvo susikryžiavę 2017 metais, ir N. Kyrgiosas tituluotajam oponentui neleido laimėti nė seto.

27-erių teniso skandalistas į finalą Vimbldone, kuris jam bus pirmasis gyvenime, žengė be kovos, ispanui Rafaeliui Nadaliui (ATP-4) išvakarėse pasitraukus iš turnyro dėl plyšusio pilvo raumens.

Penktadienį N. Kyrgiosas teigė, jog sužinojęs apie varžovo nelaimę naktį miegojo tik vieną valandą.

„Buvau visiškai susikoncentravęs į kovą su Nadaliu: tiek taktine, tiek emocine prasmėmis. Suprantu, kaip sunku jam buvo priimti šį sprendimą, turint galimybę per vieną sezoną laimėti visus keturis „Grand Slam“ titulus.

Buvau toks susijaudinęs, kad miegojau gal valandą, nors įprastai neturiu jokių problemų dėl nervų“, – dėstė tenisininkas, Vimbldone šiemet jau du kartus baustas dėl spjūvio į žiūrovų pusę ir nekorektiškų šūksnių mačo metu, adresuotų kol kas stambiausiai turnyre jo sužvejotai žuviai – trečiame rate įveiktam graikui Stefanui Tsitsipui (ATP-5).

Primename, kad šeštadienį moterų vienetų finale susikaus tunisietė Ons Jabeur (WTA-2) ir Kazachstanui atstovaujanti Jelena Rybakina (WTA-23).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)