Ketvirtfinalio mūšis su amerikiečiu Tayloru Fritzu trūko net 4 val. 20 min., o R. Nadalis sugebėjo jį laimėti 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (10:4).

Įtemptą trilerį ispanas laimėjo kęsdamas skausmus – 36-erių veteranui buvo itin sunku paduoti kamuoliukus, o antrajame sete jis su gydytoju paliko aikštelę.

Nors tribūnose R. Nadalį pasitraukti iš šio mačo dėl traumos ragino jo tėvas, legendinis tenisininkas tęsė kovą ir sukandęs dantis iškovojo dramatišką pergalę.

ATP pasaulio reitinge R. Nadalis šiuo metu yra 4-as, o pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyro ketvirtfinalį pasiekęs T. Fritzas – 14-as.

Vimbldono pusfinalyje R. Nadalis susitiks su Nicku Kyrgiosu (ATP-40). 27-erių australas ketvirtfinalyje 6:4, 6:3, 7:6 (7:5) išvargo pergalę prieš Cristianą Gariną (ATP-43) ir į „Didžiojo kirčio“ turnyro vienetų pusfinalį pateko pirmą kartą karjeroje.

Kitame pusfinalyje penktadienį raketes surems serbas Novakas Džokokovičius (ATP-3) ir britas Camertonas Norrie (ATP-12).

Moterų varžybų ketvirtfinalyje užtikrintą pergalę šventė rumunė Simona Halep (WTA-18), kuri 6:1, 6:4 nugalėjo JAV atstovę Amandą Anisimovą (WTA-25) ir grįžo į Vimbldono pusfinalį pirmą kartą nuo 2019-ųjų, kai tapo turnyro čempione.

Šių metų turnyre dar nė vieno seto nepralaimėjusi 30-metė pusfinalyje kovos su Kazachstanui atstovaujančia ruse Elena Rybakina (WTA-23), kuri ketvirtfinalyje 4:6, 6:2, 6:3 įveikė australę Ajlą Tomljanovič (WTA-44).

Kitame pusfinalyje Tuniso tenisininkė Ons Jabeur (WTA-2) žais su vokiete Tatjana Maria (WTA-103). Moterų pusfinaliai bus žaidžiami ketvirtadienį.

Bendrą Vimbldono prizų fondą sudaro 40,35 mln. svarų sterlingų (46,78 mln. eurų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją