Planetos reitinge 106-ąją vietą užimantis 32-ejų metų R. Berankis ketvirtajai pasaulio raketei pralaimėjo 4:6, 4:6, 6:4, 3:6. Partija, kurią buvo pertraukęs lietus, truko 3 val. 7 min.

Po dvikovos ispanas pripažino, jog kol kas Vimbldone nedemonstruoja savo geriausio teniso, ne išimtis ir dvikova su lietuviu.

„Kiekviena diena man iššūkis, tai tiesa, prieš kiekvieną varžovą turiu sunkiai kovoti. Čia žaidžiu su geriausiais planetos tenisininkais.

Turint omeny mano situaciją, paskutinius trejus metus nesu žaidęs ant žolės, kiekviena diena yra galimybė tobulėti. Tad esu laimingas, galėdamas žengti tolyn“, – iškart po dvikovos kalbėjo R. Nadalis.

„Man reikia pagerinti žaidimą. Paskutinis setas buvo daug geresnis, tačiau turiu žaisti agresyviau. Dvikovos pradžioje padariau daug klaidų.

Turiu priimti tai, kad ne viskas yra idealu. Tiesiog turiu nesustoti, toliau stengtis gerinti žaidimą“, – jau spaudos konferencijoje tvirtino ispanas.

„Matau esminį skirtumą tarp manęs, Rogerio Federerio ir Novako Džokovičiaus bei kitų tenisininkų. Šia prasme nesu arogantiškas, bet jei ką padarėme daugiau nei kiti, tai esame tie, kurie daugiau rungtynių laimėjo žaisdami prastai“, – kalbėjo R. Nadalis.

„Tai yra raktas į sėkmę tenise. Kai žaidi gerai, laimi iš inercijos, kai žaidi blogai ir pralaimi, esi laisvas iki kitos savaitės, iki kito turnyro.

Kai žaidi blogai ir laimi, kitą dvikovą jau turi galimybę žaisti geriau. Pergalė padeda pasitikėti savo jėgomis“, – tvirtino R. Nadalis.

Keturiais setais R. Berankį įveikęs R. Nadalis teigė, jog akistatą pradėjo labai prastai, sužaidė gana du blankius pirmus setus, kuriuose nejautė kamuoliuko, tačiau dvikovą užbaigė pakilia nata.

„Dar turiu kur tobulėti. Keturi setai, trys valandos korte, tai man padės. Ne šiandien ta diena, kai turiu būti aukščiausio lygio. Patirtis tai sutekia. Žinau, kada žaisti gerai, o kada kentėti ir tiesiog žengti pirmyn“, – kalbėjo R. Nadalis.

Rafaelis Nadalis ir Ričardas Berankis. Dvikovos statistika.

Teniso legenda teigė, jog dar visai neseniai galvojo apie atsisveikinimą su profesionalų tenisu.

„Prieš kelias savaites buvau arti pasitraukimo iš sporto, dabar taip nesijaučiu. Ta diena manęs niekada negąsdino. Džiaugiuosi, kad turiu nuostabų gyvenimą greta teniso, tai yra svarbi mano gyvenimo dalis.

Kai ateis ta diena, kai reikės atsisveikinti su sportu, tai bus pokytis, prie kurio reikės prisitaikyti“, – kalbėjo R. Nadalis.

Trečiame rate R. Nadalis žais su 27-erių italu Lorenzo Sonego (ATP-54), kuris antrajame rate 7:6 (7-4), 6:4, 6:4 nugalėjo prancūzą Hugo Gastoną (ATP-66).

Primename, kad R. Berankis pirmajame turnyro rate 3-0 (6:4, 7:5, 6:3) įveikė amerikietį Samą Querrey (ATP-99), o 4-ąją vietą planetos reitinge užimantis R. Nadalis 3-1 (6:4, 6:3, 3:6, 6:4) nugalėjo argentinietį Franciscą Cerundolą (ATP-42).

Iki šiol tarpusavyje R. Berankis ir R. Nadalis buvo žaidę vieną kartą. Šiais metais ATP 250 turnyre Melburne ispanas įveikė lietuvį 6:2, 7:5.

R. Berankis Vimbldono turnyre dalyvavo 11-ą kartą, o antrą varžybų ratą pasiekė ketvirtą sykį karjeroje.

Patekdamas į antrą Vimbldono turnyro etapą lietuvis užsitikrino apie 90,5 tūkst. eurų.

2022 metų Vimbldono turnyro prizinį fondą sudaro 47 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją