R. Berankis Vimbldono turnyrą pradėjo nuo dvikovos su amerikiečių milžinu 34-erių metų 198 cm ūgio Samu Querrey. Lietuvis užtikrintai triumfavo 3-0 (6:4, 7:5, 6:3).

Savo ruožtu R. Nadalis nelengvai 3-1 (6:4, 6:3, 3:6, 6:4) nugalėjo argentinietį Franciscą Cerundolą (ATP-42).

Šį sezoną ispanas jau triumfavo „Australian Open“ ir „French Open“ turnyruose bei mėgina tęsti savo fantastišką kelionę Vimbldone. Pastarąjį turnyrą paskutinį kartą jis laimėjo 2010 metais.

22 Didžiojo kirčio čempiono titulus iškovojęs R. Nadalis dar niekada nebuvo per metus laimėjęs visų keturių Didžiojo kirčio turnyrų. Arčiausiai to jis buvo 2010 metais, kai nugalėjo „French Open“, Vimbldono ir „US Open“ turnyruose, bet suklupo ketvirtfinalyje Melburne.

Reikia būti tinkamai nusiteikus nuo pat starto. Noriu fanams pademonstruoti, kad niekada nepasiduodu, kad kovoju dėl kiekvieno taško. Aišku, kad Rafa yra tas žaidėjas, iš kurio galima daug ko pasimokyti. Jis tikrai nedalins taškų.
Ričardas Berankis

Šiais metais jam gali pavykti tai padaryti, tačiau itin gerą sportinę formą demonstruojantis ispanas visą dėmesį telkia į artimiausią jo laukiančią dvikovą su R. Berankiu.

„Kiekviena pergalė labai padeda. Daug laiko praleidžiu kortuose ir viliuosi, kad tai padės, – BBC sakė trejus paskutinius metus ant žolės pagrindo nežaidęs R. Nadalis. – Man reikia tobulinti daug ką, tačiau jaučiu, kad kritiniais momentais sugebu pakelti savo žaidimo lygį. Tai išties labai pozityvu.

„Man reikia būtų pasiruošusiam dvikovai su Ričardu antrame rate, turėti kantrybės, priimti iššūkį, kad situacija ne visuomet gali būti man palanki. Turiu rasti būdą, kaip žengti tolyn. Kiekviena diena, per kurią sugebu išlikti, suteikia man viltį, kad pradėsiu žaisti dar geriau.“


Su R. Nadaliu lietuvis buvo susitikęs dar šiais metais. ATP 250 turnyre Melburne ispanas įveikė R. Berankį 6:2, 7:5.

„Visuomet yra ypatingas jausmas žaisti Vimbldone. Čia gimė tenisas, Anglijoje, žolės pagrindas. Geras jausmas, – prieš dvikovą su R. Nadaliu leidiniui „Sportskeeda“ sakė R. Berankis. – Galimybė tokiame turnyre žaisti su pačiu Rafa – svajonės išsipildymas. Rafos sezonas yra neįtikėtinas. Išties įspūdinga, ką jis daro šiais metais.“

Lietuvis tvirtino, kad nesitiki tokio lygio varžovų klaidų ar dovanų: „Kai išeini į kortus žaisti su elito žaidėjais, greitis labai skiriasi. Reikia laimėti tašką pačiam, kad turėtum galimybę, nes jie nieko nedovanos. Reikia būti tinkamai nusiteikus nuo pat starto. Noriu fanams pademonstruoti, kad niekada nepasiduodu, kad kovoju dėl kiekvieno taško. Aišku, kad Rafa yra tas žaidėjas, iš kurio galima daug ko pasimokyti. Jis tikrai nedalins taškų.“

R. Berankis Vimbldono turnyre dalyvauja 11-ą kartą, o antrą varžybų ratą pasiekė ketvirtą sykį karjeroje. Patekdamas į antrą Vimbldono turnyro etapą lietuvis užsitikrino apie 90,5 tūkst. eurų.

2022 metų Vimbldono turnyro prizinis fondas sudaro 47 mln. eurų.

Trečiame Vimbldono turnyro rate R. Nadalio ir R. Berankio poros nugalėtojas žais su italo Lorenzo Sonego (ATP-54) ir prancūzo Hugo Gastono (ATP-66) dvikovos nugalėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją