105-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis po sėkmingos metų pradžios turėjo sveikatos problemų, užklupo virusas, išmušęs tenisininką iš vėžių.

Šiuo metu sveikatos problemos – jau praeitis, tad visas jėgas tenisininkas skiria pasirengimui antrai sezono pusei ir Vimbldono turnyrui, kuris prasidės birželio 27-ą ir truks iki liepos 10 d.

Tai bus jau 11-as Vimbldono turnyras R. Berankio karjeroje, o geriausias lietuvio rezultatas Londone – pasiektas antras ratas.

R. Berankis nesiryžo vertinti Vimbldono turnyro organizatorių sprendimo drausti varžytis Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams dėl karo Ukrainoje. Anot 31-erių tenisininko, tai politiniai sprendimai, tad politikai apie tai ir turėtų kalbėti.

– Kiek laiko trunka pasiruošti kovoms ant žolės?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas R. Berankis.

– Reikia kažkiek, paprastai geros savaitės. Šiuo metu kaip tik ketinu gerai pakrauti baterijas likusiai sezono daliai, daug fizinio pasiruošimo. Dėl to praleistas visas žolės sezonas, nežaidžiau nė viename turnyre ant žolės, išskyrus dalyvausiu Vimbldone.

– Kaip vertinate tai, kad Vimbldone nebus kovojama dėl reitingo taškų?

– Politikams ir palikime tą klausimą. Tiek ir atsakysiu.

– Tačiau tai svarbu, nes atnaujinus ATP reitingą esate už Top-100 ribų?

– Savaime aišku, svarbūs taškai, dėl to ir dirbu, kad grįžčiau į pirmą šimtuką. Turime prisitaikyti prie to, kad Vimbldone nebus kovojama dėl taškų. Kitų variantų nėra, tik žaisti kituose turnyruose ir rinkti taškus.

– O dėl rusų ir baltarusių, ar palaikote tą Vimbldono turnyro organizatorių sprendimą neleisti jiems varžytis šiame Didžiojo kirčio turnyre?

– Politikai gali atsakyti jums į šį klausimą.

– Nedaug žaidėte ant grunto, tai dėl sveikatos problemų?

– Taip, susirgau tokiu virusu, išmušė gerokai iš vėžių. Nepasisekė, teko praleisti praktiškai visus grunto bei žolės turnyrus.

– Ar patinka jums žaisti ant žolės dangos?

– Labiausiai patinka žaisti ant kietos dangos, tačiau ir žolės danga smagi. Tik tas žolės sezonas labai trumpas, nepavyksta ilgiau pasidžiaugti, ypač šiemet.

– Kaip pats vertinate savo sportinę formą?

– Matysime, dar yra kelios savaitės pasiruošimo, dar anksti kalbėti apie sportinę formą. Kaip minėjau, dabar užsikraunu baterijas likusiai sezono daliai.

– Kaip vertinate pasirodymą paskutiniuose savo turnyruose, pasirodymą Paryžiuje?

– Galėjo būti ir geriau nei tik pirmas ratas.

– Dabar sveikatos problemos jau praeitis?

– Taip, esu visiškai atsistatęs, viskas gerai.

– Kokiu rezultatu būtumėte patenkintas Vimbldone?

– Labai sudėtingas klausimas, būčiau patenkintas pergalėmis.

– Ką manote apie Edo Butvilo progresą?

– Jau antri metai paeiliui, kai palaiko aukščiausią jaunių lygį. Dabar laimėjo „Roland Garros“ dvejetų turnyrą, gerai pasirodė „Australian Open“ vienetų turnyre.

Perspektyvos didelės, geros, reikia toliau kryptingai dirbti ir pereiti į suaugusiųjų tenisą.

– Kaip sunku pereiti iš jaunių į suaugusiųjų tenisą?

– Jaunių ir vyrų tenisas – kaip diena ir naktis. Tad Edo laukia naujas etapas, netgi nauja karjera, galima ir taip pavadinti, nes tai skirtingas tenisas.

– Kalbant apie didįjį trejetą, kaip jums atrodo, ar Rafaelis Nadalis išlaikys lyderystę pagal iškovotų „Grand Slam“ trofėjų skaičių?

– Sunku prognozuoti, tas pats, jei klausčiau, koks bus oras po mėnesio. Galbūt išlaikys, galbūt ne. Nesu jo gydytojas ar treneris, jog atsakyčiau, kaip jis jaučiasi ir kaip pasiruošęs.

– Jūsų planai po Vimbldono, ar turite planą, ką veiksite po turnyro Londone?

– Atvirai pasakius, dar nežinau. Panašu, kad liksiu Europoje, ar keliausiu į JAV, ateitis parodys.

– Po savaitės minėsite savo 32-ąjį gimtadienį, ar nekyla mintys, kaip ilgai galite varžytis profesionalų tenise?

– Kaip įmanoma ilgiau, tokia mano užduotis šiuo klausimu.

– Pirmadienį – treniruotė su Edu, ar šiaip dažnai tenka su juo pasitreniruoti? Ar duodate jam patarimų?

– Mes bendraujame, kai būname Lietuvoje, kartu pasitreniruojame. Su patarimais reikia būti atsargiam, kad pats neprigrybaučiau su jais.

– Iki Paryžiaus olimpinių žaidynių – pora metų, ar ketinate joje dalyvauti ar šioje vietoje uždarytas klausimas?

– Ne, kodėl? Neuždarytas klausimas, jei tik pateksiu, kodėl ne.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją