Ką tik savo 36-ąjį gimtadienį atšventęs ispanas 6:3, 6:3, 6:0 paauklėjo 23-ejų metų norvegą Casperą Ruudą (ATP 8) ir Prancūzijos atvirųjų pirmenybių čempionu buvo karūnuotas jau 14-ą kartą per savo karjerą.

C. Ruudas tituluotąjį varžovą rimčiau pagąsdino tik antrame sete, kai pirmavo 3:1, tačiau tuomet susiėmęs Rafa ėmė tiesiog dominuoti korte, laimėjo net vienuolika geimų iš eilės ir sutriuškino jaunąjį oponentą.

Pagal vienpusio eismo taisykles vykusi finalo dvikova tetruko 2 valandas 20 minučių.

Kairiarankis teniso asas iš Maljorkos yra visų laikų rekordininkas: jo kraityje – jau 22 „Grand Slam“ trofėjai. Niekas istorijoje tiek neturi. Šveicaras Rogeris Federeris ir serbas Novakas Džokovičius GS scenoje yra triumfavę po 20 kartų.

Be 14-os „Roland Garros“ taurių, R. Nadaliui dar priklauso 4-i „US Open“ ir po 2 „Australian Open“ bei Vimbldono nugalėtojo titulai.


Už pergalę Paryžiuje Rafai, kuris laimėjo ir pirmąjį metų GS turnyrą Melburne, atiteko 2000 ATP reitingo taškų ir 2,2 milijono eurų.

Iki pat finalo netikėtai nužygiavęs C. Ruudas uždirbo 1200 ATP taškų ir 1,2 mln. eurų.

Primename, kad moterų varžybose Paryžiuje neprilygstama buvo 21-erių metų pirmoji planetos raketė iš Lenkijos Iga Swiatek, kuri finale 6:1, 6:3 pranoko amerikietę Coco Gauff ir pratęsė savo pergalių seriją iki 35-ių iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją