Ukrainos teniso federacija, dėl Rusijos agresijos neturinti galimybių susitikimo prieš vengrus surengti namie, priėmė sprendimą jį perkelti į Vilnių. Jevgenijus Zukinas, Ukrainos teniso federacijos viceprezidentas ir vykdantysis direktorius, teigia, jog šį ukrainiečių pasirinkimą lėmė kelios priežastys.

„Visų pirma, mus ir Lietuvos teniso sąjungą (LTS) sieja ilgametė sėkmingo bendradarbiavimo patirtis. Esu ne kartą, kaip teisėjas ar įvairių Ukrainos rinktinių atstovas, lankęsis Lietuvoje, mačiau kaip lietuviai geba organizuoti įvairius turnyrus. Todėl neturiu nė menkiausių abejonių, jog viskas čia bus surengta aukščiausiu lygiu.

Be to, LTS buvo viena pirmųjų organizacijų, pasiūliusių pagalbą mūsų šalies tenisininkams prasidėjus Rusijos agresijai. Aplinkybės taip pat lėmė, kad šiuo metu Lietuvoje yra tikrai nemaža ukrainiečių bendruomenė. Todėl labai tikiuosi, kad jie ras laiko ir galimybių rugsėjo viduryje atvykti į „SEB areną” ir, kartu su lietuviais, sukurs mūsų rinktinei tikrą namų atmosferą. Galiausiai naudodamasis proga noriu labai padėkoti Lietuvai ir jos žmonėms už visokeriopą ir mums taip reikalingą pagalbą, kurios mes sulaukiame Rusijos sukelto karo metu”.

LTS prezidentas Ramūnas Grušas sako, kad per savaitę surengti du Daviso taurės mačus yra sunkus darbas ir didelė atsakomybė, tačiau lietuviai padarys viską, kad Ukrainos rinktinė Vilniuje jaustųsi lyg namie.

„Iš vienos pusės džiugu, kad Lietuvos teniso mėgėjai rugsėjo viduryje turės galimybę išvysti dar daugiau aukščiausio lygio teniso. Kita vertus, visi suprantame, kokios aplinkybės privertė Ukrainos teniso federaciją priimti šį sprendimą. Šioje situacijoje mums tiesiog belieka padaryti viską, kad jie čia jaustųsi lyg namie. Labai tikiuosi, kad ir mūsų sirgaliai aktyviai palaikys ne tik geriausius Lietuvos tenisininkus, tačiau kartu ir sukurs nepamirštamą atmosferą Ukrainos rinktinei“, – sako R. Grušas.

Anot jo, susitarimas tarp LTS ir Ukrainos teniso federacijos dėl Daviso taurės susitikimo surengimo Vilniuje jau pasirašytas, belieka sulaukti Tarptautinės teniso federacijos (ITF) pritarimo. „Su ITF šiuo klausimu aktyvios konsultacijos vyksta jau gerą mėnesį. Tarptautinė federacija kliūčių tokiam sprendimui lyg ir nemato. Manau, jog birželio pabaigoje turėsime visus būtinus patvirtinimus”.

Vengrijos komanda Daviso taurės reitinge šiuo metu užima 26-ą vietą, o ukrainiečiai yra 37-i.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją