101-ą vietą ATP reitinge užimantį 31-erių vilnietį eliminavo penkeriais metais jaunesnis serbas Laslo Djere (ATP-56), įrodęs savo pranašumą rezultatu 6:4, 6:4, 6:4.

R. Berankis turėjo ankstyvą progą nustebinti grunto specialistu laikomą varžovą, kuomet antrame geime neišnaudojo dviejų galimybių laimėti tašką paduodant oponentui.

Sureagavęs L. Djere iškart pasitempė ir pats „pavogė“ lietuvio padavimus, vėliau atitrūko 5:2.

R. Berankis nepasidavė ir neleido serbui uždaryti seto paduodant, laimėjo du geimus iš eilės, bet išgelbėti seto nebepavyko.

Antrame sete R. Berankis padovanojo publikai gražių taškų smūgiuodamas į korto linijas, vis dėlto jo varžovas taip pat demonstravo nesantis pėsčias. Abu tenisininkai rinkosi taškus paduodami, o lemiamas pasirodė buvęs pats pirmasis geimas, kuriame po atkaklios kovos L. Djere atlaikė lietuvio padavimus.

Grįždamas į aikštę trečio seto pradžioje R. Berankis turbūt išgirdo iš tribūnos atskriejusį raginimą nepasiduoti lietuvių kalba ir pelnė du taškus paeiliui. Vis dėlto įtvirtinti savo persvaros jis nesugebėjo – trečiame geime paduodant koją pakišo apmaudi dviguba klaida.

L. Djere greitai ne tik išlygino rezultatą, bet ir pats perėmė iniciatyvą, ramiai nužygiuodamas į galutinę pergalę. R. Berankis savo jausmus po netikslaus smūgio paskutiniame geime išliejo ilgu riksmu.


Mačas truko dvi valandas. R. Berankį labiausiai smukdė prastas antro padavimo realizavimas (41 proc. laimėtų kamuoliukų, L. Djere – 56 proc.). Be to, serbas atliko dvigubai daugiau winnerių – atitinkamai 34 ir 15.

Pirmame atvirojo Prancūzijos čempionato rate R. Berankis ginklus sudeda jau septintą kartą per devynis mėginimus.

Pernai jam pavyko nukeliauti iki trečiojo rato, užpernai turnyras baigėsi ties antru barjeru.

L. Djere pirmenybes tęs akistata su antrąja planetos rakete iš Rusijos Danilu Medvedevu.

Iki šiol R. Berankio ir L. Djere tarpusavio dvikovų balansas buvo lygus 1-1. Abu kartus tenisininkų keliai buvo susikryžiavę Italijoje: lietuvis pergale džiaugėsi 2015 metais, serbas revanšą pasiekė 2017-aisiais.

Primename, kad prieš kelionę į Paryžių pirmoji Lietuvos teniso raketė vos sykį išbandė jėgas grunto kortuose: ATP-250 serijos turnyre Ženevoje (Šveicarija) R. Berankis taip pat suklupo pirmame rate.

Už trumpą pasirodymą „Roland Garros“ jis uždirbo 10 ATP reitingo taškų ir 62 tūkst. eurų piniginę premiją.

Turnyro prizų fondą sudaro 21 mln. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją