R. Nadalis svarbiausią sezono turnyrą ant grunto karjeroje laimėjo 13-a kartų ir šiais metais kartu su pirmąja planetos rakete Novaku Džokovičiu ir kylančia žvaigžde Carlosu Alcarazu vėl laikomas pagrindiniu pretendentu į titulą.

R. Nadalio pasirengimas „French Open“ nebuvo sklandus. Turnyre Romoje 35-erių ispanas neatlaikė fiziškos kovos su Kanados atstovu Denisu Šapovalovu ir pralaimėjo dar aštuntfinalyje. Po to R. Nadalis kalbėjo apie pėdos skausmus, kurie, anot jo, jau niekur nedings.

Sausio mėnesį R. Nadalis Australijoje iškovojo savo 21-ą Didžiojo kirčio turnyro čempiono titulą ir tapo rekordininku. Po 20-imt trofėjų yra laimėję Rogeris Federeris ir N. Džokovičius. Praėjusiais metais būtent pastarajam R. Nadalis pralaimėjo „French Open“ pusfinalyje.

ATP reitingo lyderis N. Džokovičius turnyrą Paryžiuje pirmadienį taip pat pradėjo pergalingai – serbas 6-3, 6-1, 6-0 nugalėjo japoną Yoshihito Nishiokažą.

N. Džokovičius neturėjo galimybės apginti šių metų pradžioje „Australian Open“ čempiono vardo dėl griežtų COVID-19 reikalavimų, todėl dabar džiaugėsi: „Esu laimingas, kad čia grįžau ir galiu žaisti. Prisiminimai iš praėjusių metų dabar tikrai neišblėso iš mano galvos.“

Pasaulio WTA moterų reitingo lyderė Iga Swiatek pirmajame rate nesunkiai per 54 min. 6-2, 6-0 nugalėjo ukrainietę Lesia Tsurenko. 2020-asiais „Roland Garros“ turnyre triumfavusi 20-metė pratęsė savo pergalių seriją iki 29 iš eilės.

Nepasisekė „French Open“ titulą gynusiai Barborai Krejcikovai ir keturiskart Didžiojo kirčio turnyrų nugalėtojai Naomi Osakai. Abi buvo eliminuotos jau pirmajame rate.

Čekė nusileido 19-metei prancūzei Diane Parry 6-1, 2-6, 3-6, o japonę 7-5, 6-4 nugalėjo Amanda Anisimova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją