31-erių vilnietį (101-a vieta ATP reitinge) 6:4, 6:4 pranoko bendraamžis iš Argentinos Federico Delbonisas (ATP-62).

R. Berankis prastai pradėjo mačą ir pirmame sete atsiliko 2:5, tačiau tuomet pastebimai pagerino žaidimą, laimėjo du geimus iš eilės bei turėjo tris galimybes prisidurti ir trečiąjį paduodant varžovui.

Vis dėlto prie sienos prispaustam F. Delbonisui kritiniu metu uždaryti setą padėjo galingi padavimai.

Neblogai R. Berankis pradėjo ir antrąjį setą, bet jam įpusėjus pralaimėjo savo padavimus ir vėl atsidūrė besivejančio padėtyje, iš kurios daugiau neišsikapstė.

Mačas tęsėsi pusantros valandos. R. Berankis realizavo tik vieną breakpoint'ą iš šešių, kai argentinietis išnaudojo visas tris tokias progas.

Tai buvo penktoji tenisininkų tarpusavio akistata, R. Berankio sąskaitoje lieka vienintelė pergalė, iškovota dar 2011 metais.

Primename, kad sekmadienį lietuviui nepavyko įsibėgėti ir dvejetų varžybose. R. Berankio ir ispano Alberto Ramoso-Vinolaso duetas pirmame rate 3:6, 4:6 pralaimėjo čekui Romanui Jebavy bei amerikiečiui Hunteriui Reese'ui.

Vienetų turnyras pirmajai Lietuvos raketei turėjo prasidėti kvalifikacijos kovomis, tačiau organizatoriai jam perleido vardinį kvietimą, kuomet šio atsisakė Šveicarijos veteranas Stanas Wawrinka (ATP-257).

Visą ligšiolinį grunto sezoną praleidusiam R. Berankiui turnyras Ženevoje buvo vienintelis apšilimas prieš ateinantį sekmadienį Paryžiuje (Prancūzija) startuojančias „Grand Slam“ serijos „Roland Garros“ pirmenybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)