Balandžio pabaigoje Vimbldono turnyro organizatoriai „All England Lawn Tennis Club“ (AELTC) pranešė apie draudimą Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams varžytis prestižiniame Vimbldono turnyre. Durys jiems užtrenktos dėl šių šalių karinės invazijos į Ukrainą.

„Nepalaikau žaidėjams skirto draudimo. Vyriausybės rekomendacijos nebuvo naudingos. Aš supratau, jog rusai ir baltarusiai gali žaisti, jei pasirašo deklaraciją, jog yra prieš karą ir prieš Rusijos režimą.

Nesu tikras, kaip jausčiausi, jei kas nors nutiktų vienam iš žaidėjų ar jų artimųjų pasirašius deklaraciją prieš karą.

Kalbėjausi su kai kuriais Rusijos žaidėjais. Kalbėjausi ir su Ukrainos tenisininkais. Man labai gaila tų, kurie negali žaisti.

Jiems tai atrodys nesąžininga. Žinau kai kuriuos, kurie labai stipriai ruošėsi Vimbldono turnyrui, ir žinau, kokioje sudėtingoje padėtyje jie dabar yra.

Užjaučiu abi puses, ir tuos, kurie negali žaisti, taip pat nepalaikau nei vienos, nei kitos pusės“, – kalbėjo A. Murray, kuris šį pirmadienį pradės kovą ATP turnyre Madride.

Primename, serbas Novakas Džokovičius draudimą pavadino „beprotišku“, o aštunta planetos raketė, rusas Andrejus Rubliovas tokį sprendimą pavadino „visiška diskriminacija“ ir „nelogišku“.

Rafaelis Nadalis tokį draudimą pavadino „labai nesąžiningu“.

„Manau, tai labai nesąžininga mano teniso bičiulių rusų atžvilgiu. Tai, kas šiuo metu vyksta su karu, nėra jų kaltė“, – kalbėjo R. Nadalis.

ATP ir WTA organizacijos nepritaria draudimui ir sprendžia, kaip reaguoti ir kokių veiksmų imtis.

Viena galimybių, nefiksuoti Didžiojo kirčio turnyro taškų, kuris vyks birželio 27 – liepos 10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją