Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams durys į prestižinį Vimbldono turnyrą užtrenktos dėl šių šalių karinės invazijos į Ukrainą. Apie tai trečiadienį informavo šio Didžiojo kirčio turnyro organizatoriai „All England Lawn Tennis Club“ (AELTC), neilgai teko laukti ir pačių „atskirtųjų“ komentarų.

Aštuntoji pasaulio raketė – 24-erių rusas Andrejus Rubliovas tokį Vimbldono turnyro organizatorių sprendimą vadina „nelogišku“.

„Mums įvardintos tokio sprendimo priežastys yra absurdiškos. Tai, kas vyksta dabar, yra absoliuti diskriminacija“, – BBC cituoja nepatenkintą rusą.

Pagiežą dėl tokio Vimbldono turnyro rengėjų žingsnio lieja ir Baltarusijos teniso federacija, viešai pareiškusi, kad tokie destruktyvūs veiksmai skatina ne konflikto sprendimą, o tik dar labiau didina nacionaliniu pagrindu grįstą susipriešinimą.“

Palaikymą rusams yra išreiškęs ir prieštaringai vertinamais pareiškimais ir poelgiais pagarsėjęs serbų tenisininkas Novakas Džokovičius.

Po Vimbldono turnyro rengėjų sprendimo šias prestižines varžybas turės praleisti net trys į pasaulio vyrų ir moterų reitingo dešimtukus patenkantys tenisininkai – jau minėtas A. Rubliovas, kitas rusas Danilas Medvedevas ir baltarusė Aryna Sabalenka, o taip pat ir kiti šių šalių atstovai.

Pažymėtina, kad A. Rubliovas, prabėgus kelioms dienoms po karo pradžios, Dubajuje vykusio turnyro metu iššoko prieš kamerą ir išreiškė poziciją, jog nepalaiko karinio konflikto Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją