Kad Serbija nesilaiko griežtos nuomonės dėl karinių Rusijos ir Baltarusijos veiksmų Ukrainoje, galima buvo įsitikinti ir po tarptautiniu skandalu virtusio incidento, kai Eurolygos rungtynėse Kaune Belgrado „Crvena Zvezda“ klubas neleido savo žaidėjams laikyti plakato „Karui – ne“.

Nieko nuostabaus, kad dar viena serbų žvaigždė griebėsi kritikos dėl neva „sporto ir politikos maišymo“.

„Aš visuomet būsiu prieš karą, nes aš pats esu karo vaikas, – ATP turnyre Belgrade kalbėjo N. Džokovičius. – Tačiau esu prieš Vimbldono organizatorių sprendimą. Mano galva, tai beprotybė.“

Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams durys į prestižinį Vimbldono turnyrą užtrenktos dėl šių šalių karinės invazijos į Ukrainą. Apie tai trečiadienį informavo šio Didžiojo kirčio turnyro organizatoriai „All England Lawn Tennis Club“ (AELTC).

Šis draudimas užkirs galimybę dėl titulo kovoti antrai planetos raketei Daniilui Medvedevui, taip pat palies 8-ą vietą ATP reitinge užimantį Andrejų Rubliovą, 4-ą vietą moterų reitinge užimančią baltarusę Aryną Sabalenką ir rusę Anastasiją Pavliučenkovą (WTA-15). AELTC teigia, kad prisiima atsakomybę „apriboti Rusijos įtaką pasaulyje visomis įmanomomis priemonėmis“.

Anot N. Džokovičiaus, Rusijos ir Baltarusijos tenisininkai „su karu neturi nieko bendro, o jei maišoma politika ir sportas, tuomet gero rezultato nebus.“

Įdomu, kad skirtingai nuo kitų sporto šakų, tenise Rusijos ir Baltarusijos sportininkai nėra eliminuoti iš varžybų. Jie gali žaisti, tačiau ne po savo šalių vėliavomis.

Vyrų ATP ir moterų WTA teniso organizacijos taip pat linkusios palaikyti N. Džokovičiaus nuomonę. Anot jų, toks Vimbldono organizatorių sprendimas „nėra teisingas“ ir „labai nuviliantis“.

„Tokios precedento neturinčios ir neteisingos karinės agresijos sąlygomis būtų neatleistina suteikti galimybę dalyvauti turnyre Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams. Pastarųjų labai gaila, tačiau jie dalyvauti Vimbldone negalės“, – teigiama AELTC pranešime spaudai.

Vimbldono turnyras vyks birželio 27 – liepos 10 dienomis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)