Šis draudimas užkirs galimybę dėl titulo kovoti antrai planetos raketei Daniilui Medvedevui, taip pat palies 8-ą vietą ATP reitinge užimantį Andrejų Rubliovą, 4-ą vietą moterų reitinge užimančią baltarusę Aryną Sabalenką ir rusę Anastasiją Pavliučenkovą (WTA-15).

AELTC teigia, kad prisiima atsakomybę „apriboti Rusijos įtaką pasaulyje visomis įmanomomis priemonėmis“.


Vimbldono turnyras vyks birželio 27 – liepos 10 dienomis.

„Tokios precedento neturinčios ir neteisingos karinės agresijos sąlygomis būtų neatleistina suteikti galimybę dalyvauti turnyre Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams. Pastarųjų labai gaila, tačiau jie dalyvauti Vimbldone negalės“, – teigiama pranešime spaudai.

Praėjusiais metais A. Sabalenka pasiekė šio turnyro pusfinalį, o D. Medvedevas suklupo ketvirtajame rate.

AELTC taip pat uždraudė Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams dalyvauti bet kokiame turnyre ant žolės dangos Didžiojoje Britanijoje.


Tiesa, Rusijos ir Baltarusijos atstovai galės dalyvauti „French Open“ Didžiojo kirčio turnyre, kuris prasideda gegužę. Jiems tik nebus leidžiama žaisti po savo šalių vėliavomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)