Dvikova truko beveik tris valandas.

Paskutinį sykį N. Džokovičius dalyvavo turnyre Dubajuje, kur prieš pusantro mėnesio pralaimėjo ketvirtfinalio dvikovą.

„Ši pergalė man ypatinga, nes užaugau stebėdamas žaidžiantį Džokovičių ir esu jo ištikimas fanas, – kalbėjo A. Davidovich Fokina. – Žinojau, kad jis nėra geriausios sportinės formos, nes daug nežaidė šį sezoną. Turėjau šansų nuo pat pradžių ir jais pasinaudojau. Kai Novakas laimėjo antrą setą, buvo sunku psichologiškai, tačiau stengiausi susikoncentruoti. Turėjau padaryti viską, ką galėjau“.

Vakcinuotis dėl koronaviruso atsisakęs serbas negalėjo dalyvauti pirmajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre – ginti „Australian Open“ nugalėtojo titulo. Taip pat dėl atsisakymo skiepytis praleido „Indian Wells“ ir Majamio „Masters“ turnyrus.

Koronaviruso pandemijai pasaulyje silpstant turnyrų organizatorių reikalavimai tenisininkams kinta. Kol kas tikrai aišku, kad nevakcinuotas N. Džokovičius galės dalyvauti Prancūzijos atvirame čempionate („Roland Garros“), o dėl Vimbldono ir „US Open“ turnyrų bus pateikta papildoma informacija.

Toks jo elgesys sulaukė nemažai kritikos ir pašaipos. Pirmąją planetos raketę nevengė per dantį patraukti buvęs reitingo lyderis Marcelo Riosas, pavadinęs serbą „kvailių karaliumi“.

N. Džokovičius teigė esąs „išsiilgęs“ teniso, bet kol kas įrodyti kažką kortuose jam nepavyksta. Nepaisant pralaimėjimo jau antrame šio sezono turnyre serbas išliks ATP teniso reitingo viršūnėje.

Antrą vietą užimantis rusas Daniilas Medvedevas yra traumuotas ir nežinia, ar galės žaisti iki „French Open“ Didžiojo kirčio turnyro, kuris vyks gegužės 22 – birželio 5 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)