Po Rusijos karinės agresijos Ukrainoje, tiek Rusijos, tiek Baltarusijos tenisininkai negali varžytis atstovaudami savo šaliai, tačiau teniso organizacijos leido šių šalių žaidėjams žaisti kaip neutraliems atletams.

„Visada sunku kalbėti šia tema, nes noriu žaisti tenisą, žaisti įvairiose šalyse“, – kalbėjo D. Medvedevas.

„Noriu propaguoti savo sportą, žinoma, tikrai noriu tą daryti savo šalyje. Dabar situacija tokia, kad tai (varžytis be Rusijos vėliavos) vienintelis būdas tęsti savo pasirodymus kortuose“, – pridūrė tenisininkas.

Daugelis įvairių sporto šakų tarptautinių federacijų uždraudė Rusijos ir Baltarusijos atletams varžytis tarptautiniuose renginiuose, D. Medvedevas teigė tikintis, jog teniso organizacijos nepaseks jų pavyzdžiu.

„Niekada negalime to žinoti. Kai kurios sporto šakos priėmė tokį sprendimą, manyčiau, ypač komandinės sporto šakos. Visada yra tokia galimybė, bet tikiuosi, kad ne“, – vylėsi rusas.

Jis su 8615 taškų aplenkė serbą Novaką Džokovičių (8465). Pastarasis karaliavo teniso soste rekordinį laiką – 361 savaitę.

„Žinoma, esu nepaprastai laimingas. Tai buvo mano tikslas nuo jaunystės laikų ir jis dar sustiprėjo pastaraisiais metais, – kalbėjo D. Medvedevas. – Gaunu daug žinučių iš žmonių ir teniso žaidėjų. Noriu tik padėkoti visiems už paramą.“

D. Medvedevas yra pirmasis tenisininkas ne iš „Didžiojo ketverto“ (N. Džokovičius, Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis ir Andy Murray), po 18 metų pertraukos užkopęs į pasaulio reitingo viršūnę.

Tačiau tenisininko džiaugsmas socialiniuose tinkluose sukėlė dvejopus jausmus jį sekantiems sirgaliams, kurie tenisininkui priminė apie Rusijos pradėtą kruviną karinę kampaniją Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)