Dieną prieš 15-ą vietą planetos tenisininkių reitinge užimanti ukrainietė atsisakė į rankas imti raketę ir stoti į kovą: ji pasigedo ATP, WTA ir ITF pozicijos karą pradėjusios Rusijos atžvilgiu: nėra normalu vykstant karui leisti tenisininkams atstovauti agresorei, demonstruoti Rusijos vėliavą ar naudoti tos šalies himną.

Antradienį tarptautinės teniso organizacijos (ATP, WTA, ITF) išplatino pranešimą, kuriame atšaukė suplanuotus turnyrus Rusijoje bei uždraudė Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams atstovauti savo šaliai. Pastarieji turnyruose varžytis galės tik kaip neutralūs atletai.

Tik po tokio žingsnio E. Svitolina, vilkėdama Ukrainos vėliavos – mėlynos ir geltonos – spalvų aprangą žengė į kortus ir žaidė pirmo rato sustikimą.

„Aš atlieku misiją dėl savo šalies“, – po pergalės prislėgta kalbėjo E. Svitolina. „Man labai liūdna, tačiau čia esu laiminga galėdama žaisti tenisą. Manau, mano misija yra suvienyti teniso bendruomenę siekiant palaikyti, padėti Ukrainai, nes yra siaubinga tai, kas vyksta ten.

Štai todėl aš esu čia, žaidžiu už savo šalį ir darau viską, kad savo balsu kviesčiau žmones palaikyti Ukrainą“, – kalbėjo E. Svitolina.

Antrame rate E. Svitolina susitiks su bulgare Viktorija Tomova.

Buvusi trečioji planetos raketė pranešė, jog visą turnyre laimėtą piniginį prizą skirs Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Žaidžiu tam, kad padėčiau Ukrainos kariams ir žmonėms. Tad kiekviena pergalė tampa ypatinga“, – kalbėjo Ukrainos teniso žvaigždė.

Elina Svitolina, Anastazija Potapova
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)