Pasaulio teniso elitui priklausanti Ukrainos žaidėja savo pozicija pasidalino „Twitter“ socialiniame tinkle.

„Manau, dabartinė situacija reikalauja aiškios pozicijos iš ATP, WTA ir ITF organizacijų. Mes, Ukrainos žaidėjai, prašome ATP, WTA ir ITF vadovautis Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijomis ir Rusijos ar Baltarusijos žaidėjus traktuoti tik kaip neutralius atletus, be demonstruojamų simbolių, spalvų, vėliavų ir himno.

Tikrai iki paskutinės akimirkos netikėjome, kad šis karas iš tikrųjų prasidės...
Elina Svitolina

Noriu informuoti, jog nežaisiu Monterėjuje jokio mačo prieš Rusijos ar Baltarusijos žaidėjas iki tol, kol organizacijos nepriims reikiamų sprendimų.

Aš nekaltinu nei vieno Rusijos sportininko. Jie nėra atsakingi už invaziją į mano tėvynę.

Bet kokiu atveju, noriu padėkoti visiems tenisininkams, ypač Rusijos ir Baltarusijos, kurie išsakė savo pozicijas prieš karą. Jų palaikymas yra esminis“, – teigė ukrainietė Elina Svitolina, pasaulio moterų reitinge užimanti 15-ą vietą.


Tenisininkė praėjusią savaitę teigė, jog savo prizus iš WTA turnyrų skirs Ukrainos kariuomenei ir humanitarinei pagalbai.

E. Svitolina nerimauja dėl gimtinėje likusios šeimos ir draugų, kurie gina šalį.

„Tikrai iki paskutinės akimirkos netikėjome, kad šis karas iš tikrųjų prasidės, o tada viskas atsitiko per naktį.

Kiekvienas yra prislėgtas, plyštančia širdimi, ten – mano šeima, daug mano draugų, kurie nepaliko šalies. Jie kovoja už savo gyvybes, už savo šalį.

Tam reikia daug drąsos ir neįtikėtina, jog žmonės paėmė į rankas ginklus ir išėjo kovoti už mūsų šalį“, – teigė E. Svitolina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją