„Praėjusią savaitę ITF sureagavo į Rusijos agresiją prieš Ukrainą paskelbdama, kad šiose šalyse nebebus rengiami jokie oficialūs tarptautiniai teniso turnyrai. Mes manome, kad tokia priemonė, nors ir yra būtina, tačiau tikrai nėra pakankama. Todėl ir siūlome tarptautinėms teniso federacijoms nutraukti visus ryšius su valstybių agresorių federacijomis“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

LTS išplatintame dokumente teigiama, kad tokio tarptautinių teniso organizacijų žingsnio pasekmes turi pajusti visi Rusijos ir Baltarusijos teniso žaidėjai, treneriai, teisėjai.

Su panašaus pobūdžio reikalavimais į ITF ir „Tennis Europe“ jau kreipėsi ir Ukrainos teniso federacija.

Be to, LTS pasiūlė Ukrainos teniso federacijai visokeriopą pagalbą.

„Matome, jog nemaža dalis ukrainiečių dėl Rusijos sukelto karo yra priversti palikti savo šalį. Daliai iš jų mes galėtumėme tapti laikinais namais, kuriuose jie galėtų gyventi, mokytis, treniruotis. Sutarėme su ukrainiečiais, jog jie įvertins kokia parama jiems labiausiai reikalinga, o tuomet jau tarsimės ką ir kaip galime padaryti“, – pasakoja LTS vadovas.

Primename, kad pirmadienį atnaujintame ATP pasauliniame reitinge dvejus metus be pertraukų karaliavęs serbas Novakas Džokovičius užleido pirmąją vietą rusui Danilui Medvedevui.

Tuo metu moterų WTA reitinge trečią vietą užima baltarusė Arina Sabalenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją