Po laimėtos dvikovos A. Rubliovas paėmė rašiklį ir ant filmavimo kameros užrašė „Karui ne, prašau“.


Turnyro finale jo lauks Ričardo Berankio skriaudiko Deniso Šapovalovo (ATP-14) ir Jiri Vesely (ATP-123) poros nugalėtojas.

Beje, jis su Ukrainos tenisininku Denysu Molchanovu vasario 20-ą laimėjo Prancūzijoje vykusį dvejetų turnyrą.

A. Rubliovas – nėra pirma Rusijos sporto žvaigždė, kuri kritiškai vertina Rusijos pradėtą karinę kampaniją Ukrainoje.

Dar ketvirtadienį Rusijos šachmatų didmeistris Janas Nepomniaščis pasisakė prieš Rusijos karinius veiksmus. Pernai gruodį dėl pasaulio čempiono titulo kovojęs šachmatininkas žinute pasidalino „Twitter“ socialiniame tinkle.

„Istorija matė daug juodų kevirtadienių. Tačiau šiandien yra juodesnis už kitus. Karui ne“, – rašė šachmatininkas, pernai gruodį kovoje dėl titulo iššūkį metęs bendraamžiui 31-erių norvegui Magnusui Carlsenui.

Po dvejų metų pertraukos surengta geriausių planetos šachmatininkų akistata pasaulio šachmatų čempionato finale baigėsi anksčiau laiko. Titulą gynęs M. Carlsenas (ELO-2855) 11-oje partijoje įveikė savo rusą J. Nepomniaščį (ELO-2782) ir likus trims partijoms užsitikrino titulą.

Finale iš viso turėjo įvykti 14 partijų, bet likusių trijų neprireikė, nes J. Nepomniaščij jau nebeturėjo net ir teorinių šansų pavyti M. Carlseną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)