31-erių metų vilnietis ketvirtadienio vakarą centriniame korte surengtame ketvirtfinalio mače susigrūmė su 22-ejų metų Kanados atstovu Denisu Šapovalovu (ATP 14) ir nusileido jam 6:7 (4:6), 3:6.

Akistata truko 1 valandą 32 minutes.

Pirmame sete abu žaidėjai sėkmingai atlikinėjo savo padavimus, tad viską lėmė papildomas geimas, kuriame savo pranašumą įrodė D. Šapovalovas. Tuo metu antrame sete Ričardo nebegelbėjo ir padavimai: jis pralaimėjo dvi savo serijas ir patyrė nesėkmę.

Nepaisant jos, R. Berankis į Islamabadą, kur Lietuvos rinktinės laukia Daviso taurės akistata su Pakistanu, išskrenda uždirbęs 110 ATP reitingo taškų ir 76,570 tūkst. JAV dolerių.

D. Šapovalovas pusfinalyje susikaus su pirmą pasaulio raketę serbą Novaką Džokovičių sensacingai 6:4, 7:6 (7:4) eliminavusiu čeku Jiri Vesely (ATP 123). Kitą porą sudarys rusas Andrejus Rubliovas (ATP 7) ir lenkas Hubertas Hurkaczas (ATP 11).

Primename, kad Dubajuje dar nuo atrankos varžybų startavęs lietuvis susitvarkė su dviem kvalifikaciniais barjerais, šešioliktfinalyje 6:1, 3:6, 6:3 įveikė vokietį Jan-Lennardą Struffą (ATP 56), o aštuntfinalyje 6:4, 7:6 (9:7) palaužė ir Aleksejų Popyriną (ATP 66) iš Australijos.

Bendras turnyro Dubajuje prizų fondas siekia beveik 3 milijonus JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją