Incidentas įvyko antradienį po pralaimėjimo dvejetų varžybų aštuntfinalyje, kur A. Zverevas žaidė poroje su Marcelo Melo.

A. Zverevas leidosi į ginčus su teisėju per lemiamą tie-break'ą, tačiau vis dėlto turėjo pripažinti varžovų brito Lloydo Glasspooliro ir suomio Harri Heliovaaros pranašumą 2-6, 6-4, 6-10.

Tenisininkai paspaudė vieni kitiems rankas, o tuomet prie teisėjo bokštelio patraukęs A. Zverevas rakete užsimojęs triskart į ją smogė.

Trūko kelių centimetrų ir tenisininkas būtų pataikęs teisėjui į kojas, kurias pastarasis iš išgąsčio kilstelėjo aukštyn.

A. Zverevas tuomet prisėdo, tačiau nenusiramino, keikdamasis pakilo ir smogė į bokštelį dar kartą, teisėjui jau sprunkant šalin.

„Dėl nesportinio elgesio dvejetų varžybose A. Zverevas šalinamas iš turnyro Akapulke“, – oficialiai pranešė ATP. Vokietijos atstovo varžovas vienetų varžybose Peteris Gojowczykas automatiškai pateko į trečią turnyro ratą.

ATP taip pat vis dar nagrinėja A. Zverevo išpuolį prieš jo buvusią merginą. Kaltinimus tenisininkas neigia.

Priminsime, kad Akapulke prasidėjusio ATP-500 serijos „Mexican Open“ turnyro pirmojo rato dvikova tarp A. Zverevo ir Jensono Brooksby papildė teniso metraščius kaip vėliausiai kada nors pasibaigęs mačas.

Reikalas tas, jog Akapulke dėl dienomis tvyrančio 30 laipsnių karščio bei didelės drėgmės mačai prasideda tik po saulėlydžio. O šįkart turnyro startas buvo ypač intriguojantis: visos trys centriniame korte suplanuotos dvikovos truko ilgiau nei 3 valandas.

Matyt karštis ir nemiga neigiamai veikia sportininkus, nes emocijos liejasi nevaržomai ir kituose kortuose. Rusijos tenisininkas Daniilas Medvedevas pasižymėjo per pirmąją dvikovą su prancūzu Benoit Paire.

Antrajame sete atsilikdamas 3:4 D. Medvedevas pataikė į tinklą ir sušuko: „Kaip? Kaip man pataikyti į kortą, k**va“. Vėliau rusas vėl nesusitvarkė su varžovo padavimu ir paleido aikštėn dar seriją keiksmų.

D. Medvedevas vis dėl to po dviejų setų kovos laimėjo 6:3, 6:4. Kitas jo varžovas bus ispanas Pablo Andujaras.

Pirmą pergalę po triumfo „Australian Open“ iškovojo Rafaelis Nadalis. Akapulke ispanas 6-3, 6-2 įveikė amerikietį Denisą Kudlą.

R. Nadalis laimėjo visas 11 dvikovų šį sezoną. Toliau 21-ą Didžiojo kirčio trofėjų savo apdovanojimų lentynoje turintis tenisininkas žais JAV atstovu Stefanu Kozlovu.

Britas Cameronas Norrie pirmoje dvikovoje 7-6, 6-2 įveikė vokietį Danielį Altmaierį ir susitiks su Johnu Isneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)