Primename, „Australian Open“ finale rekordinį, 21-ąjį, karjeroje GS titulą medžiojęs Rafaelis Nadalis (ATP 5) po epinės, maksimalaus setų skaičiaus pareikalavusios kovos 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5 palaužė favoritu laikytą 25-erių rusą D. Medvedevą (ATP 2). Įnirtingas mūšis truko beveik pusšeštos valandos.

Anot „Sport Ekspress“, tenisininko elgesys ir patyrusio žaidėjo nemokėjimas pralaimėti stebina teniso bendruomenę, kai kas mano, jog verkšlenimas ir skandalų kėlimas nėra geriausi elitinio žaidėjo palydovai.

Kiekviename dideliame turnyre niekas nenorėjo, jog man pasisektų.
Daniil Medvedev

„Sport Ekspress“ žurnalistas Olegas Šamonajevas įsitikinęs, jog R. Nadalis varžovą pranoko savo psichologija.

D. Medvedevas turėjo dvi geras galimybes palaužti ispaną.

Pirma – trečio seto šeštame geime galėjo laimėti tašką R. Nadalio padavimų metu ir turėjo tris galimybes „break point'ui“, tačiau jų neišnaudojo.

Antrą gerą progą laimėti finalą rusas turėjo jau pačioje dvikovos pabaigoje: penktame sete 10-ame geime D. Medvedevas laimėjo tašką ispano padavimų metu ir išlygino rezultatą.

Atrodė, kad dešimtmečiu jaunesnis D. Medvedevas gali prispausti R. Nadalį, tačiau staiga jėgos apleido rusą, kuris pralaimėjo lemiamus du geimus.

„Tai buvo svarbus mūšis ir Rafa rado papildomų resursų. Aš nepridėjau papildomų jėgų. Nadalis tapo daug geresnis ir mes visi žinome, ką gali jis.

Nebuvau stabilus fizine prasme, o Rafa tuo metu buvo geresnis. Kartais negalėjau jam prilygti, bet taip neturėtų būti“, – po finalo kalbėjo D. Medvedevas.

Kai jam nepavyko trečiame sete įtvirtinti pergalingo pranašumo, rusas pradėjo skųstis ant bokštelio sėdėjusiam teisėjui Johnui Blomui dėl kamuoliukus padavinėjusių berniukų.

Anot jo, jie korte per daug judėjo vietoje to, jog kamuoliukus tiesiog perduotų vieni kitiems.

D. Medvedevas pradėjo patarinėti arbitrui, kaip organizuoti kamuoliukų padavinėtojų darbą, o tai, anot „Sport Ekspress“ išmušė rusą iš vėžių ir jis prarado koncentraciją tuo metu, kai pergalė buvo visai šalia.

Ketvirtame sete rusas jautė tribūnų antipatiją ir pastabas išsakė arbitrui.

„Jie yra idiotai, neturi smegenų. Jų gyvenimas tikriausiai yra labai blogas“, – D. Medvedevas skundėsi žiūrovais, kurie elgėsi gana triukšmingai ruso padavimų metu ir plojo po jo klaidų.

Pralaimėjęs tašką pertraukėlės metu D. Medvedevas primygtinai prašė teisėjo griežčiau valdyti tribūnas.

„Prašau ką nors daryti. Jei reikia, pasakykite 25 kartus. Tai „Grand Slam“ finalas. Jie nesupranta žodžio „prašau“. Jie yra idiotai, o idiotams to neužtenka“, – arbitrui rėžė D. Medvedevas.


„R. Nadalio padavimų metu arenoje vyrauja tyla, jei kas šaukia jam paduodant, tūkstančiai tokį nutildo. Mano atveju viskas kitaip.

Tai erzina, apmaudu, nepagarbu“, – po finalo prisiminė D. Medvedevas, anot kurio, ta priešprieša kyla dėl jo tautybės.

„Rusijos tenisas ilgą laiką smuko, tačiau su Andrejumi (Rubliovu), Karenu (Chačanovu) ir Aslanu (Karacevu) pakėlėme jį į aukštumas.

Tai šaunu. Tikiu, kad tai pritrauks naujų gerbėjų mūsų sportui.

Tačiau kitose šalyse kažkodėl visada prieš mus džiūgauja. Matyt, tai tautybės reikalas. Jei kas nors svarbaus vyks Maskvoje prieš „Grand Slam“ turnyrą, aš keliausiu į Maskvą.

Pasiruošęs praleisti „Roland Garros“ ar Vimbldoną dėl to. Juk Rusijoje mane visada palaikys“, – neabejoja D. Medvedevas.

Daniil Medvedev

Anot „Sport Ekspress“, yra nuomonė, jog Daniilas sąmoningai konfliktuoja su žiūrovais, nes jam patinka žaisti jaučiant priešpriešą.

Ir D. Medvedevo kritika žiūrovams jokia naujiena: sirgaliams priekaištus bėrė nuo antro turnyro rato, kuriame pranoko vietinį Nicką Kyrgiosą.

Finale nepasitenkinimas tribūnomis pasiekė kulminaciją, o po finalo atsiimant antros vietos apdovanojimą D. Medvedevas neskubėjo padėkoti publikai. Rusas nusilenkė savo komandai, organizatoriams, tada nutilo trumpam ir vėl atidavė duoklę savo treneriams tuo metu, kai daugelis tikėjosi šiltų žodžių teniso sirgaliams.

Kliuvo ir organizatoriams: D. Medvedevas surūgusiu veidu per apdovanojimų ceremoniją klausėsi organizatorių kalbų, o transliacijos metu į eterį prasprūdo jo pastaba – „Nuobodu“.


Daniil Medvedev

Anot „Sport Ekspress“, toks elgesys, kai iš tenisininko tikėtasi maksimalaus korektiškumo, taip pat padarė neigiamą įspūdį teniso bendruomenei.

„Pamenu visas kalbas apie jaunąją kartą, visi linkėjo sėkmės ir sakė, jog reikia tobulėti. Tai man suteikė motyvacijos (...). Matyt, tai melas.

Kiekviename dideliame turnyre niekas nenorėjo, jog man pasisektų. Karjeroje buvo momentų, kai viduje tūnantis berniukas suabejojo, ar jis turėtų toliau siekti savo svajonės. Ir po šios dienos tas vaikas mano viduje nustojo svajoti. Dabar tas berniukas žais tik sau ir siekdamas aprūpinti savo šeimą. Ir dėl Rusijos sirgalių, jie mane visada palaikys“, – kalbėjo D. Medvedevas.

Visas dvikovos įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)