Jame rekordinį, 21-ąjį, karjeroje GS titulą medžiojęs Rafaelis Nadalis (ATP 5) po epinės, maksimalaus setų skaičiaus pareikalavusios kovos 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5 palaužė favoritu laikytą 25-erių rusą Daniilą Medvedevą (ATP 2).

Įnirtingas mūšis truko beveik pusšeštos valandos.

Pirmus du setus pralaimėjęs Rafa ilgą laiką atsiliko ir trečiajame (0:1, 1:2, 2:3, 3:4), nes jame pirmas padavinėjo jo varžovas. Visgi seto pabaigoje R. Nadalis perėmė iniciatyvą ir pratęsė mačą.

Ketvirtame sete savo sąlygas jau diktavo veteranas iš Ispanijos, o net dešimt metų jaunesnis D. Medvedevas vis labiau ir labiau atrodė pavargęs.

Lemiamu metu korte taip pat šeimininkavo Rafaelis, o Daniilas taškus rinko dažniausiai tik galingais savo padavimais. Visgi net ir jie galiausiai Rusijos atstovo kailio neišgelbėjo.

Kairiarankis teniso asas iš Maljorkos tapo visų laikų rekordininku: jo kraityje – jau 21-as „Grand Slam“ trofėjus. Niekas istorijoje daugiau tiek neturi. Šveicaras Rogeris Federeris ir serbas Novakas Džokovičius GS scenoje yra triumfavę po 20 kartų.


Primename, kad prieš tai R. Nadalis Australijoje triumfavo tik kartą – 2009 metais.

Daugiausiai „Didžiojo kirčio“ taurių jis susižėrė Paryžiuje vykstančiame „Roland Garros“ turnyre, kurio čempiono vardą iškovojo 13 net kartų. „US Open“ varžybų nugalėtoju Rafa tapo 4, o Vimbldono – 2 sykius.


Tuo metu pravardę Meška dėl savo pavardės gavęs tenisininkas iš Maskvos „Australian Open“ finale bergždžiai žaidė antrus metus iš eilės. Pernai jis 5:7, 2:6, 2:6 neatsilaikė prieš N. Džokovičių.

Vienintelį iki šiol „Grand Slam“ titulą D. Medvedevas iškovojo 2021-aisiais Niujorke, kai triumfavo „US Open“ turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)