Australei A. Barty tai buvo 3-iasis „Didžiojo Kirčio“ turnyro finalas: 25-erių tenisininkė 2019 metais triumfavo „French Open“, o pernai – Vimbldone. 28-erių D. Collins „Grand Slam“ turnyro finale žaidė pirmą kartą.

Pirmame sete A. Barty užtikrintai rinko taškus ir nepaliko jokių vilčių varžovei, bet antrame sete D. Collins parodė charakterį ir išsiveržė į priekį 3:0, o po šešių geimų pirmavo 5:1.


Vis dėlto, pajėgiausia planetos tenisininkė A. Barty nesutriko ir laimėjusi keturis geimus iš eilės išlygino seto rezultatą – 5:5.

Nors D. Collins dar sugebėjo išlyginti rezultatą (6:6), tačiau pratęsime dominavusi A. Barty laimėjo 7 taškus iš 9 ir tapo „Australian Open“ moterų vienetų varžybų nugalėtoja.

Beje, Australijos tenisininkė šiame turnyre visas septynias pergales pelnė nepralaimėjusi nei vieno seto.


Paskutinį kartą šeimininkai „Australian Open“ finale triumfavo 1978 metais, kai titulą iškovojo Chris O'Neil.

Finale laimėjusi A. Barty pelnė 2000 WTA vienetų reitingo taškų ir 2,875 mln. Australijos dolerių (1,82 mln. eurų) premiją. D. Collins atiteko 1300 WTA vienetų reitingo taškų bei 1,575 mln. Australijos dolerių (1 mln. eurų).


Sekmadienį Melburne startuos ir vyrų turnyro finalas, kuriame ispanas Rafaelis Nadalis susigrums su rusu Daniilu Medvedevu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją