Antroji pasaulio raketė penktadienį vykusiame antrame pusfinalyje 7:6 (7-5), 4:6, 6:4, 6:1 nugalėjo graiką Stefanos Tsitsipą (ATP-4). Mačas truko 2 val. 30 min.

Laimėjęs atkaklų pirmąjį setą, antrajame D. Medvedevas turėjo pripažinti varžovo pranašumą ir per pertraukėlę išsiliejo ant mačo teisėjo iš Ispanijos.

Rusą papiktino faktas, kad teisėjas nereaguoja į nuolatinius S. Tsitsipo tėvo patarimus savo sūnui ir auklėtiniui.

„Jo tėvas gali kalbėti po kiekvieno taško? Ar tu kvailas? Kodėl tai vyksta? Atsakyk į mano klausimą, žiūrėk į mane! Dieve mano, kaip tu gali būti toks prastas teisėjas tokio lygio turnyro pusfinalyje? Atsakyk man“, – ant arbitro Jaume Campistolo rėkė D. Medvedevas.


Kiek vėliau jis dar kartą priėjo prie teisėjo ir riktelėjo gerokai Eurosport komentatorius prajuokinusią frazę: „Jeigu tu jo neįspėsi, žinai kas tu esi? Mažas kačiukas!“

Nors atrodė, kad po šio savo pratrūkimo D. Medvedevas išsimuš iš vėžių, nutiko priešingai. Rusas greitai perėmė mačo kontrolę, gana lengvai laimėjo trečiąjį, ir visiškai užtikrintai – ketvirtąjį mačo setą.

Rusas šiame mače atliko 13, o graikas – 5 neatremiamus perdavimus (Ace).

Statistika

Tiesa, iš karto po mačo D. Medvedevas į mikrofoną prisipažino, kad užsipuldamas teisėją persistengė ir elgėsi netinkamai.

Praėjusiais metais D. Medvedevas taip pat buvo pasiekęs „Australian Open“ turnyro finalą, tačiau jame pralaimėjo serbui Novakui Džokovičiui. Iki šiol rusas yra laimėjęs vieną „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą – 2021-ųjų „US Open“ turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)