N. Džokovičius nurodė sumą – 3,85 mln. eurų ieškinys už „netinkamą elgesį“.

Sekmadienį Australijos Federalinio teismo teisėjai patvirtino Imigracijos ministro Alexo Hawke'o sprendimą deportuoti teniso žvaigždę iš šalies pareikšdami, jog „Džokovičiaus buvimas šalyje gali Australijos bedruomenę paskatinti skeptiškai vertinti skiepus, vėl sukelti neramumus, kurie nuvilnijo šalyje lydimi mitingų ir protestų prieš vakcinas ir COVID-19 apribojimus“.

Šiuo metu serbas laiką leidžia Belgrade. Teigiama, jog tenisininkas tariasi su savo advokatais dėl galimybės paduoti į teismą Australijos vyriausybę bei prisiteisti 3,85 mln. eurų sumą įskaitant ir 2,77 mln. eurų siekiantį „Australian Open“ piniginį prizą už pergalę.

Novak Džokovič

Primename, sekmadienį Melburne baigėsi teismų epopėja dėl pirmos pasaulio raketės Novako Džokovičiaus likimo.

Ginti „Australian Open“ turnyro čempiono titulą pasiryžusio, bet nepasiskiepijusio pajėgiausio planetos tenisininko apeliacija po penkių valandų svarstymo oficialiai atmesta.

N. Džokovičius deportuotas iš šalies ir nedalyvauja prestižinėse varžybose, kurios startavo šį pirmadienį. Trijų teisėjų verdiktas buvo vienbalsis.

Sekmadienį Australijos federalinio teismo vyriausiasis teisėjas Jamesas Allsopas nevakcinuotos teniso superžvaigždės pastangą susigrąžinti atšauktą vizą atmetė keliais sausais žodžiais.

„Teismo nurodymai yra tokie, kad pakeistas ieškinys atmetamas su bylinėjimosi išlaidomis“, – konstatavo Temidės tarnas.

N. Džokovičius po jo vizos atšaukimo negalės atvykti į Australiją trejus metus, patvirtino šios šalies federalinė vyriausybė.

Ilga N. Džokovičiaus kova dėl Australijos vizos prasidėjo sausio 6 dieną. Jis atskridęs į Melburno oro uostą pateikė pareigūnams medicininę pažymą dėl gruodžio 16 dieną gauto teigiamo COVID-19 PGR testo rezultato, tačiau pareigūnai jo pateiktą dokumentą atmetė ir nurodė, kad to įvažiavimui į šalį nepakanka.

Australija šiuo metu reikalauja, kad visi atvykėliai iš užsienio būtų pasiskiepiję. N. Džokovičius pasiskiepijęs nebuvo ir, pasak žiniasklaidos, netgi buvo skiepų priešininkas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)