Į geriausiųjų šimtuką sugrįžęs R. Berankis naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį kovos su šeštąją pasaulio rakete. Rusas pirmajame rate be didesnio vargo 6:3, 6:2, 6:2 susitvarkė su italu Gianluca Mageriu.

Lietuvio ir A. Rubliovo dvikova – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį („Kia Arena“ kortas, preliminariai 02 val. nakties).

Lietuviui, norint žengti į antrąją etapą, teko gerokai pavargti ir tik po penkių setų kovos 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4 buvo įveiktas ispanas Roberto Caballes Baena.

Praėjusį sezoną lietuvis iškrito antrajame „Australian Open“ raunde, o tai reiškia, jog pralaimėjimo atveju, R. Berankis neprarastų ATP reitingo taškų. Lietuvis atvirajame Australijos turnyre jau varžosi devintą kartą. Du kartus jam pavyko pasiekti trečiąjį raundą, tris kartus antrąjį ir tris kartus iš turnyro pasitraukė po pirmojo.

Tuo metu A. Rubliovas Australijoje varžosi šeštąjį kartą. Kartą rusas iškrito pirmajame raunde, kartą – antrajame, kartą – trečiajame, kartą – ketvirtajame, o praėjusiais metais suklupo ketvirtfinalyje.

Andrej Rubliov

Šiame mače TOPsport ekspertai aiškiu favoritu laiko 24-erių A. Rubliovą, kurio šansai triumfuoti ir žengti į trečiąjį etapą yra vertinami 90 proc. R. Berankio galimybės pateikti bene didžiausią kol kas turnyro sensaciją yra vertinamos vos 10 proc.

Prognozuojama, jog A. Rubliovas triumfuos 3-0, o R. Berankis per visą mačą nelaimės daugiau negu 13 geimų.

Tenisininkai iki šiol yra susitikę du kartus. 2014-aisiais, kai A. Rubliovui buvo vos 16 metų, užtikrintai triumfavo rusas 6:3, 7:5.

Antrąjį kartą tenisininkų keliai susidūrė 2019-aisiais ir tuomet R. Berankiui pavyko mesti iššūkį A. Rubliovui, tačiau pergalę vis tiek šventė pastarasis 6:4, 6:7, 6:1.

Ričardas Berankis, Andrejus Rubliovas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)