Kelias dienas migrantų sulaikymo centre laikytas 34-erių metų tenisininkas pirmadienį laimėjo bylą dėl jo vakcinacijos nuo COVID-19 statuso: Australijos vyriausybės sprendimas panaikinti N. Džokovičiaus vizą paskelbtas negaliojančiu.

Pirmajai pasaulio raketei nedelsiant grąžinti visi asmeniniai daiktai, o pats sportininkas – laisvas vykdyti tolesnius savo planus šalyje. Pagrindinis jų – „Australian Open“ titulo gynimas ir rekordinio, 21-ojo, „Grand Slam“ trofėjaus siekimas.

Laiko nešvaistęs Džokeris jau pirmadienį pasirodė Melburno kortuose, kur surengė treniruotę.

„Esu patenkintas ir dėkingas, kad teisėjas panaikino mano vizos atšaukimą. Nepaisant visko, kas nutiko praėjusią savaitę, noriu likti čia ir bandyti kovoti „Australian Open“. Esu susikoncentravęs tik į tai. Atskridau čia žaisti viename svarbiausių turnyrų prie neįtikėtinų fanų. Dabar negaliu pasakyti nieko kito, kaip tik ačiū jums už palaikymą ir padrąsinimą išlikti stipriam“, – socialiniuose tinkluose savo gerbėjams dėkojo N. Džokovičius.

Tuo metu Nole artimieji Belgrade džiaugėsi tuo, kad „teisybė triumfavo“, o jo mama Dijana bylos laimėjimą netgi pavadino „didžiausia sūnaus pergale karjeroje“.

„Australian Open“ varžybos startuos jau kitą pirmadienį, sausio 17 dieną.

Tiesa, vyriausybės advokatas įspėjo, kad Australija vis dar gali pasinaudoti specialiais įgaliojimais ir įsakyti išsiųsti teniso žvaigždę iš šalies. Tokiu atveju Novakui būtų uždrausta varžytis šioje šalyje trejus metus.

Primename, kad N. Džokovičius praėjusį trečiadienį atskrido į šalį, tačiau vietoj čempionui deramo sutikimo naktį jis buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą Melburne.

Tuome pasieniečiai priėjo išvadą, jog nuo COVID-19 nepasiskiepijęs tenisininkas nepateikė pakankamai įrodymų, kad dėl sveikatos priežasčių būtų atleistas nuo tokios prievolės.

Tenisininkas tikino, esą vos prieš kelias savaites persirgo koronavirusu, tad papildomai skiepytis neprivalėjo.

Jo advokatų pateiktuose dokumentuose teigta, kad pirmoji pasaulio teniso raketė COVID-19 susirgo gruodžio 16 d., bet praėjus dviem savaitėms jokių šiai ligai būdingų simptomų nebejautė.

Taip pat nurodyta, kad ruošdamasis „Australia Open“ teniso turnyrui N. Džokovičius sulaukė net dviejų raštiškų Australijos valdžios atstovų patikinimų, kad po ligos jam papildomai pasiskiepyti nereikia ir jis gali atvykti į Australiją.

Pažymėtina, kad daugumai užsieniečių tebedraudžiama atvykti į Australiją, o turintys tokią galimybę privalo būti visiškai paskiepyti nuo COVID-19 ar būti atleisti nuo tokios prievolės dėl sveikatos priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)