Naujienų agentūros Reuters žiniomis, apie tai rašoma N. Džokovičiaus advokatų dokumentuose, pateiktuose teismui šeštadienį. Teigiama, kad pirmoji pasaulio teniso raketė COVID-19 susirgo gruodžio 16 d., bet praėjus dviem savaitėms jokių šiai ligai būdingų simptomų nebejautė.

Taip pat pranešama, kad ruošdamasis „Australia Open“ teniso turnyrui N. Džokovičius sulaukė net dviejų raštiškų Australijos valdžios atstovų patikinimų, kad po ligos jam papildomai pasiskiepyti nereikia ir jis gali atvykti į Australiją.

N. Džokovičius į Melburną atskrido trečiadienį, tačiau aštuonias valandas praleido oro uoste, kur buvo tikrinamas jo vizos statusas.

Galiausiai jis buvo paprašytas palikti šalį. Kadangi N. Džokovičiaus atstovai iš karto pateikė apeliaciją, tenisininkas liko Australijoje iki tol, kol teismas išnagrinės abiejų pusių argumentus ir pateiks savo verdiktą.

34 metų serbas, skeptiškai žiūrintis į skiepus, buvo perkeltas į migrantų sulaikymo centrą Melburne. Pirmadienį teismas nagrinės jo apeliaciją.

Pirmoji pasaulio raketė taip pat paprašė, kad jis būtų perkeltas į įstaigą, kur galėtų ruoštis Australijos atvirajam čempionatui, pranešė jo advokatai.

Daugumai užsieniečių tebedraudžiama atvykti į Australiją, o turintys tokią galimybę privalo būti visiškai paskiepyti nuo COVID-19 ar būti atleisti nuo tokios prievolės dėl sveikatos priežasčių.

Tuo metu Serbijos tenisininko gerbėjai renkasi į protestus tiek jo tėvynėje, tiek pačiame Melburne, reikalaudami įleisti žaidėją į šalį.


Atvirasis Australijos čempionatas, kurio nugalėtoju N. Džokovičius yra tapęs net devynis kartus, vyks sausio 17-30 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)