31-erių vilnietis antrame pagrindinių varžybų rate pirmą kartą karjeroje surėmė raketes su gyva Ispanijos teniso legenda 35-erių Rafaeliu Nadaliu (ATP-6), kuriam tai buvo pirmoji oficiali vienetų dvikova per pastaruosius penkis mėnesius.

Nepaisant to, net 20-ies „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojas parodė savo klasę ir šventė pergalę po pusantros valandos kovos – 6:2, 7:5.

Pirmą setą R. Nadalis laimėjo labai užtikrintai – per pusvalandį, o štai antrajame R. Berankis jį privertė kaip reikiant paplušėti. Ispanui pirmaujant 5:2 lietuvis surengė spurtą, net du kartus laimėjo geimus paduodant varžovui ir netikėtai išlygino rezultatą – 5:5. Vis dėlto lemiamu metu meistriškumas ir patirtis buvo Rafaelio pusėje.

Net ir patyręs nesėkmę, Lietuvos atstovas negrįš tuščiomis – jis Melburne uždirbo 32 ATP reitingo taškus ir 8890 JAV dolerių.

Primename, kad pirmame kvalifikacijos etape R. Berankis 6:4, 6:2 susitvarkė su 22-ejų argentiniečiu Tomu Martinu Etcheverry (ATP-130), o antrajame 5:7, 6:2, 6:1 palaužė 25-erių turką Altugą Čelikbileką (ATP-160).

Pirmame pagrindinių varžybų rate Ričardas po pusantros valandos kovos 7:5, 6:4 nugalėjo 28-erių amerikietį Marcosą Gironą (ATP-66) ir žengė tarp 16-os geriausių turnyro dalyvių.

Beje, R. Berankis vis dar tęsia savo pasirodymą dvejetų varžybose. Lietuvio ir ir ukrainiečio Deniso Molčanovo duetas aštuntfinalyje 7:6 (7:2), 6:7 (5:7), 10:8 įveikė PAR atstovo Raveno Klaaseno ir japono Beno McLachlano porą.

Bendrą „Melbourne Summer Set“ prizų fondą sudaro 521 tūkstantis JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)