31-erių vilnietis pirmame pagrindinių varžybų rate po pusantros valandos kovos 7:5, 6:4 nugalėjo 28-erių amerikietį Marcosą Gironą (ATP-66) ir žengė tarp 16-os geriausių turnyro dalyvių.

Nors R. Berankiui susitikimas prasidėjo nesėkmingai (0:2), lietuvis netrukus įsižaidė ir pasiekė pergalę. Pakeliui į ją jis realizavo visas keturias progas, kai buvo per tašką nuo to, kad laimėtų priešininko padavimų serijas.

Lietuvos atstovas Melburne jau užsitikrino 32 ATP reitingo taškus ir 8890 JAV dolerių bei antrojo rato akistatą su turnyro favoritu, gyva Ispanijos teniso legenda 35-erių Rafaeliu Nadaliu (ATP-6), kuriam tai bus pirmoji oficiali vienetų dvikova naujais metais.

Tuo pačiu tai bus ir pirmasis Ričardo bei Rafaelio tarpusavio mačas istorijoje.

Primename, kad pirmame kvalifikacijos etape R. Berankis 6:4, 6:2 susitvarkė su 22-ejų argentiniečiu Tomu Martinu Etcheverry (ATP-130), o antrajame 5:7, 6:2, 6:1 palaužė 25-erių turką Altugą Čelikbileką (ATP-160).

Bendrą „Melbourne Summer Set“ prizų fondą sudaro 521 tūkstantis JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)