E. Raducanu 2021-ieji yra milžiniško proveržio tiek profesiniame, tiek asmeniniame gyvenime pradžia. Tačiau tokios pradžios galėtų pavydėti net didžiausios planetos sporto žvaigždės.

Tiesiausią kelią į būsimos – kaip žadama – turtingiausios sportininkės statusą pajėgiausiai Jungtinės Karalystės tenisininkei garantavo sensacinga pergalė šių metų „US Open“ turnyre.

Tačiau pirmąsias pakopas aukštyn ji žengė likus dviem mėnesiams iki triumfo Niujorke. Sulaukusi vardinio kvietimo į Vimbldono turnyrą 18-metė mergina, būdama už WTA reitingo 300-uko ribos, užtikrintai pasiekė savo pirmojo Didžiojo kirčio turnyro karjeroje ketvirtą ratą.

Vėliau laimėjusi „US Open“ turnyrą E. Raducanu tapo pirmąja brite moterimi, laimėjusia Didžiojo kirčio turnyrą nuo 1977 metų, kuomet Virginia Wade triumfavo Vimbldone.

E. Raducanu Niujorke laimėjo tris kvalifikacijos ir visas septynias turnyro dvikovas nepralaimėdama nė vieno seto. Ji laimėjo žaisdama vos antrame savo karjeroje Didžiojo kirčio turnyre. Emma tapo rekordininke – jai prireikė vos vieno „Grand Slam“ serijos turnyro, kad jame triumfuotų. Taip pat britė tapo pirmąja tenisininke, tokio rango turnyrą laimėdama po starto dar kvalifikacinėse varžybose.

WTA pasaulio reitinge šiuo metu jau 19-ą vietą užimanti mergina gimė rumuno Iano Raducanu iš Bukarešto ir kinės Renee iš Šenjango šeimoje, Toronte, Kanadoje. Dvejų metų Emma su finansų srityje dirbančiais tėvais persikėlė į Angliją, kur jau būdama penkerių ji pradėjo žaisti tenisą.

Tiesa, tai nebuvo vienintelis jo išmėgintas sportas. Mergaitė žaidė krepšinį, golfą, važiavo kartais, dalyvavo motokroso, slidinėjimo, jojimo varžybose ir netgi lankė baletą. Laisvai angliškai, rumuniškai ir kiniškai kalbanti E. Raducanu profesionaliai tenisą pradėjo žaisti 2018 metais.

Galingais smūgiais ir agresyviu atakuojančiu žaidimu išsiskirianti mergina 2021 metus vainikavo dar vienu prestižiniu apdovanojimu – tapo BBC Metų sporto asmenybe. Teniso sensacija šiuose rinkimuose aplenkė tokias sporto žvaigždes kaip boksininką Tysoną Fury, futbolininką Raheemą Sterlingą, plaukiką Adamą Peaty ir „Formulės-1“ asą Lewisą Hamiltoną.

Tapusi pirmąja brite, po 44 metų pertraukos laimėjusia Didžiojo kirčio turnyrą, Emma sulaukė ir karališkosios šeimos dėmesio. Karalienė nusiuntė jai viešą laišką su sveikinimu ir susižavėjimu.

Sėkmė ir pasaulio dėmesys atvėrė ir finansinės gausos ragą. Netrukus po pergalės Niujorke ji buvo pakviesta į prestižinį „Met Gala“ renginį, kur trynėsi pečiais su tokiomis garsenybėmis kaip Billie Eilish, Justinas Bieberis ir Kim Kardashian.

„Chanel“ pasirūpino, kad E. Raducanu būtų tinkamai apsirengusi, o „Tiffany & Co“ padarė viską, kad jaunoji tenisininkė spindėtų ant raudonojo kilimo. Vėliau buvo paskelbta, kad su prabangių juvelyrinių dirbinių gamintojais britė sudarė 2,35 mln. eurų vertės reklamos sutartį.

Mados gigantas „Dior“ taip pat suskubo įtraukti Emmą į pirmąsias savo reklaminių veidų gretas.

Prieš triumfavo „US Open“ jos rėmėjai „Wilson“ ir „Nike“ atseikėdavo E. Raducanu tik 117 tūkst. eurų kartu sudėjus.

Šviežiausia reklamine sutartimi tenisininkei prieš nosį pamojavo „Evian“ ir „British Airways“.


Iš viso, su 2,1 mln. eurų priziniu „US Open“ laimėjimu, britų auksinė mergaitė iš viso savo sąskaitoje turi apie 5,3 mln. eurų.

Aukščiau paminėtų kompanijų reklaminiu veidu tapusi tenisininkė, galima sakyti, per naktį tapo milijoniere, tačiau žvaigždžių liga dar nesusirgo – naudojasi viešuoju transportu, susitinka su senais savo draugais ir klauso tėvų patarimų.

„Aš jaučiuosi ta pačia Emma ir gyvenu taip, kaip anksčiau. Nematau, kodėl visa tai turėčiau keisti. Pastaruoju metu gal buvau pernelyg užsiėmusi ir ne visada rasdavau laiko draugams, tačiau smagu su jais paplepėti per atstumą. Aš vis dar turiu tėvus, kurių žodis mano gyvenime vis dar svarus“, – „The Sun“ sakė ji.

Apibendrindama šiuos metus E. Raducanu prisiminė 2020 metus ir savo gimtadienį, kai mušinėjo kamuoliuką į garažo vartus: „Tuo metu buvo karantinas, viskas uždaryta, nevyko varžybos. Tiesiog neįsivaizduojama, kaip viskas pasikeitė per metus. Tai rodo, kad jei sieksi savo tikslo, išlaikysi dėmesį ir nesiblaškysi, viskas yra pasiekiama.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)