Buvusi pirmoji pasaulio raketė nurodė, kad COVID-19 testą atliko sugrįžęs į Ispaniją iš Abu Dabio, kur praėjusią savaitę dalyvavo parodomajame teniso turnyre.

„Išgyvenu nemalonias akimirkas, bet tikiu, kad pamažu man pagerės. Dabar esu užsidaręs namuose ir informavau žmones, kontaktavusius su manimi“, – parašė sportininkas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Dėl esamos situacijos mano kalendorius turi būti visiškai lankstus, ir aš svarstysiu savo galimybes, atsižvelgdamas, kaip toliau viskas klostysis“, – nurodė jis.

„Toliau informuosiu jus apie visus sprendimus dėl mano būsimų turnyrų“, – pridūrė R. Nadalis.

35 metų tenisininkas vėliau šį mėnesį turėjo skristi į Melburną dalyvauti Teniso profesionalų asociacijos (ATP) varžybose prieš Australijos atvirąjį čempionatą Melburne, prasidėsiantį sausio 17 dieną.

Dvidešimt „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų laimėjęs R. Nadalis kelis pastaruosius mėnesius nežaidė dėl pėdos traumos, privertusios jį praleisti Vimbldono turnyrą ir JAV atvirąjį teniso čempionatą.

Penktadienį per parodomąsias varžybas Dubajuje R. Nadalis pralaimėjo kitai buvusiai pirmajai pasaulio raketei – škotui Andy Murray. Tai buvo pirmasis ispano mačas nuo rugpjūčio.

Šeštadienį jis pralaimėjo kanadiečiui Denisui Šapovalovui, prasimušusiam į Vimbldono turnyro pusfinalį.

R. Nadalis sugrįžo į kortus pirmą kartą po to, kai rugpjūčio pradžioje pralaimėjo Lloydui Harrisui iš Pietų Afrikos Respublikos Vašingtone vykusiame ATP 500 serijos „Citi Open“ vyrų teniso turnyre.

Nors praleido beveik pusę sezono, ispanas šių metų pasaulio reitinge užėmė šeštą vietą, iškovojęs du titulus Barselonoje bei Romoje ir prasimušęs į Prancūzijos atvirojo teniso čempionato pusfinalį bei Australijos atvirojo čempionato ketvirtfinalį.

Penktadienį per turnyrą Abu Dabyje R. Nadalis buvo nufotografuotas besišnekučiuojantis su buvusiu Ispanijos karaliumi Juanu Carlosu I. Sportininkas nedėvėjo apsauginės veido kaukės.

Buvęs 83 metų monarchas retai pasirodo viešumoje nuo tada, kai 2020 metų rugpjūtį persikėlė gyventi į Jungtinius Arabų Emyratus dėl įtarimų korupcija šešėlio.

R. Nadalis sakė, kad Abu Dabyje jam buvo reguliariai atliekami testai dėl COVID-19 ir visų jų rezultatai buvo neigiami. Pastarąjį kartą testas jam buvo atliktas penktadienį, o jo rezultatas gautas šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)